Gresskaret er for mange blitt et symbol på høst og halloween. Vi koser oss med deilige supper og dekorerer med gresskar i utallige variasjoner, og til halloween uthuler vi de karekteristiske grønnsakene til skumle lykter.
Hvorfor ikke også lage gresskarformede boller?
Det er super enkelt og morsomt å servere for gjestene!
Slik lager du gresskarformede boller
Vi lagde klassiske rosinboller, men hveteboller, sjokoladeboller, rundstykker eller lignende funker like godt – så bruk din favoritt oppskrift.
Dette trenger du
- Bolledeig
- Snor
- Kanelstang / sjokoladestang

Slik lager du dem
- Lag en bolledeig som du pleier og la den heve til dobbeltstørrelse.
- Når bolledeigen har hevet, ruller du emnene ut som normalt.
- Bind en snor rundt bollene. Snoren skal bindes tre ganger rundt bollen, i forskjellig rettning, slik at du får minimum seks biter imellom snøret.
- Bind fast i bunden av bollen.
- La bollene etterheve med snoren på, 30-60 minutter. Bak bollene i ovnen så lenge som oppskriften din sier, med snoren på.
- Når bollene er ferdige, la dem avkjøle på en rist før du fjerner snoren. Fjern snoren forsiktig med en saks.
- Putt en kanelstang eller sjokoladestang på toppen, slik at gresskaret får en stilk.