Gresskarboller | Så enkelt lager du dem

Lyst på noe annet en godteri til halloween? Da bør du lage disse super enkele gresskarbollene!

Gresskaret er for mange blitt et symbol på høst og halloween. Vi koser oss med deilige supper og dekorerer med gresskar i utallige variasjoner, og til halloween uthuler vi de karekteristiske grønnsakene til skumle lykter.

Hvorfor ikke også lage gresskarformede boller?

Det er super enkelt og morsomt å servere for gjestene!

Slik lager du gresskarformede boller

Vi lagde klassiske rosinboller, men hveteboller, sjokoladeboller, rundstykker eller lignende funker like godt – så bruk din favoritt oppskrift.

Dette trenger du

  • Bolledeig
  • Snor
  • Kanelstang / sjokoladestang
Gresskarboller
Knyt en snor rundt bollene, slik at det ligner små gresskar. Foto: Malin Løchen

Slik lager du dem

  • Lag en bolledeig som du pleier og la den heve til dobbeltstørrelse.
  • Når bolledeigen har hevet, ruller du emnene ut som normalt.
  • Bind en snor rundt bollene. Snoren skal bindes tre ganger rundt bollen, i forskjellig rettning, slik at du får minimum seks biter imellom snøret.
  • Bind fast i bunden av bollen.
  • La bollene etterheve med snoren på, 30-60 minutter. Bak bollene i ovnen så lenge som oppskriften din sier, med snoren på.
  • Når bollene er ferdige, la dem avkjøle på en rist før du fjerner snoren. Fjern snoren forsiktig med en saks.
  • Putt en kanelstang eller sjokoladestang på toppen, slik at gresskaret får en stilk.

Se video her