Hvorfor modner bananer så raskt?
De fleste av oss har opplevd det.. Vi har nettopp kjøpt bananer i butikken og så snart de kommer innendørs blir de brune og kjedelige å se på
Årsaken til at bananer modner så raskt er at de utskiller gassarten etylen, som setter fart på modningen – ikke bare hos bananene, men etylen modner også andre frukter og grønnsaker. Unngå derfor å oppbevare de med for eksempel tomater. Til gjengjeld vil din umodne avocado bli raskere spiseklar hvis den oppbevares med bananene.
1. Ikke legg bananene i kjøleskapet
Bananer modner raskere om du legger de i kjøleskapet, da de er følsomme for kulde. Bananen vil raskt få brune flekker, bli mørk i fruktkjøttet og få en overmodnet smak. Bananer oppbevares best ved 12-14 grader.
2. Ta plastfolie rundt stilken
Ved å ta plastfolie rundt stilken på bananene kan du redusere mengde av etylen som blir frigitt – og dermed få bananene til å holde seg friske lengre.
3. Dekk de med avispapir
Skal du uansett ha bananene i kjøleskapet kan du pakke de inn i avispapir, så holder de seg friske lengre.