Farvel brune bananer – her er 3 enkle triks!

Følg disse tre rådene og unngå at dine bananer får bruke flekker, mørkt fruktkjøtt og en kjedelig, overmoden smak.

bananer

Hvorfor modner bananer så raskt?

De fleste av oss har opplevd det.. Vi har nettopp kjøpt bananer i butikken og så snart de kommer innendørs blir de brune og kjedelige å se på

Årsaken til at bananer modner så raskt er at de utskiller gassarten etylen, som setter fart på modningen – ikke bare hos bananene, men etylen modner også andre frukter og grønnsaker. Unngå derfor å oppbevare de med for eksempel tomater. Til gjengjeld vil din umodne avocado bli raskere spiseklar hvis den oppbevares med bananene.

1. Ikke legg bananene i kjøleskapet

Bananer modner raskere om du legger de i kjøleskapet, da de er følsomme for kulde. Bananen vil raskt få brune flekker, bli mørk i fruktkjøttet og få en overmodnet smak. Bananer oppbevares best ved 12-14 grader.

2. Ta plastfolie rundt stilken

Ved å ta plastfolie rundt stilken på bananene kan du redusere mengde av etylen som blir frigitt – og dermed få bananene til å holde seg friske lengre.

3. Dekk de med avispapir

Skal du uansett ha bananene i kjøleskapet kan du pakke de inn i avispapir, så holder de seg friske lengre.