Sitronmuffins med timian vil garantert bli en ny favoritt blant dine venner og familie etter å ha smakt disse, og med kandiserte sitroner på toppen ligner de et kunstverk. Et perfekt bakverk hverken er for søtt eller for syrlig
– Er du glad i sitron er disse muffinsene både superenkle og gode, og med tilsatt valmuefrø gir de muffinsene en utrolig kul tekstur og det lille ekstra, forteller Margita Westeus, kategorisjef på Kenwood hos De`Longhi Scandinavia.
Oppskriften gir 12 muffins
Du trenger:
- 200 g romtemperert smør i terninger
- 200 g melis
- Skall av 1 sitron
- 4 egg, pisket
- 200 g malte mandler
- 45 g hvetemel
- 1 ss valmuefrø
- 1/4 ss bakepulver
- Salt etter smak
- 40 ml sitronsaft
- 1 ss melk
Kandaliserte sitroner
- 200 ml vann
- 200 g melis
- 2 sitroner i tynne skiver
Glasur
- 200 g melis
- 25 ml sitronsaft
- 5 g frisk timian, kun blader
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 160 grader
- Ha smør og melis i en bakebolle, og bland det til det er lett og luftig
- Tilsett egg, mandler, mel, valmuefrø, sitronskall, bakepulver og salt i bollen og bland sammen
- Tilsett sitronsaft og melk, og bland sammen til alt er godt blandet
- Hell blandingen jevnt over i muffinsformer og stek de i ca 25 minutter eller til kantene er litt gylne
- Ta muffinsene ut av ovnen og la avkjøle i fem minutter i formen. Fjern så muffinsene og legg dem opp ned på en rist og la de avkjøles helt
De kandaliserte sitronene
- Tilsett vann og sukker i en bred stekepanne og kok til sukkeret er oppløst
- Legg forsiktig sitronskivene i pannen og fordel skivene utover i sirupen, la småkoke til sitronskivene er gjennomsiktige, ca 30-40 minutter
- Fjern sitronskivene med en tresleiv, og legg de på et stykke bakepapir. Behold gjerne noe av sitronsukkersirupen for å kunne dryppe over de avkjølte kakene
- La sitronskivene avkjøles og tørke. For å fremskynde tørkeprosessen, forvarm oven til 100ºC og legg sitronskivene på et bakepapir på et stekebrett, og tørk i ovnen i 1 time, dette vil gi mindre klissete kandiserte sitroner
Glasur
- Tilsett melis, sitronsaft og timian i bakebollen, bland sammen til glasuren er jevn
- Glasuren skal ha en tykk, flytbar konsistens – men den skal ikke renne ned langs sidene av muffinsene
- Hell glasuren over de avkjølte opp-ned muffinsene
- For å dekorere, topp muffinsene med sitronskall, en skive kandisert sitron og avslutt med en timiankvist, servér
Oppskrift på sitronmuffins og bilder er hentet fra Kenwood