Dette kan du også bruke honning til

Honning er naturens eget vidundermiddel, med en rekke egenskaper få kjenner til. Her er syv triks med det geniale søtningsmiddelet.

Visste du at honning også kan brukes til:

1. Leppepomade

En blanding av mandelolje og honning gir en naturlig og god fuktighet til leppene – visste du det?

2. Mykgjørende maske

Hjemmelagede kosmetikkprodukter er i vinden, og dette er et supert sted å begynne: Bland litt honning med noen dråper sitron og smør det på rent ansikt. La det virke i 15-20 minutter før du vasker av med varmt vann. Honningen har antibakterielle og rensende egenskaper, som huden din kan ha nytte av. Dessuten blir den myk og fin.

3. Enkelt, men raffinert til snacks

Hvis du mangler ideer til hva du skal servere gjestene før middag, er honning en ingrediens som imponerer. For eksempel i en forrett med chevre og valnøtter.

4. Søtning i kalde drikker

Det er en kjent sak at honning i teen er godt for halsen. Men har du tenkt på å bruke den som søtning i kalde drikker? Prøv deg fram!

5. I salatdressingen

Honning i dressingen vil bidra med en rundt og god sødme. Perfekt for å balansere ut syre fra for eksempel sitron.

6. Honning som medisin

Honning er av verdens mest anvendte naturpreparater. Den virker bakteriehemmende og kan rense sår hvis du ikke har andre antiseptiske midler for hånden. Det er en grunn til at forskere over hele verden er bekymret over tilbakegangen av bier – vi kan faktisk ikke eksistere uten.

7. Honning som hårkur

Har håret ditt tørre tupper? Lag en blanding av honning og olje, og smør inn de ytterste lengdene av håret ditt etter at det er vasket. La det gjerne virke noen minutter før du skyller det ut igjen. Resultat: Skinnende sunt hår!

Det finnes også dem som sverger til honning som eneste hårvask. Akkurat dét krever nok litt tilvenning.

Kilde: Idenyt.dk.

Vil du ha flere smarte tips tilsendt på epost fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!