Derfor bør du spise løk hver dag!

Løk er en rimelig og mettende grønnsak som løfter smaken, noe som kommer godt med nå som matvareprisene er blitt høyere. Men visste du at det også er noe av det sunneste du kan spise? 

sunn løk

Løk er en rimelig og mettende grønnsak som løfter smaken, noe som kommer godt med nå som matvareprisene er blitt høyere. Men visste du at det også er noe av det sunneste du kan spise? 

Nordmenn spiser lite av den

Løk setter god smak til nesten alle typer retter, samtidig som den er allsidig, rimelig og kjempegod. Allikevel spiser nordmenn lite av den, i gjennomsnitt 5,7 kg hver i løpet av et år. Sammenligner man med Middelhavslandene spiser de 3-4 ganger så mye løk som oss årlig. 

Noe av det sunneste du kan spise

Ikke bare smaker den godt og er er allsidig, men løk har et høyt innhold av fiber, og inneholder blant annet det løselige fiberet inulin. Inulin smaker søtt og fungerer som næring for de gode tarmbakteriene – som leder til et styrket immundforsvar og redusert risiko for betennelser.

Det høye fiberinnholdet gjør også at du føler deg god og mett etter et måltid, og bidrar til en god fordøyelse. I tillegg inneholder løk forskjellige typer antioksidanter, som bidrar til å beskytte kroppen celler mot skade fra for eksempel infeksjoner, stress og sykdom. 

Helsedirektoratet påpeker at ulike typer løk bør inkluderes i kostholdet, og det er ikke uten grunn.

Velg norsk når du kan 

I Norge har vi en stor løkproduksjon, og lagrene er fulle av løk med god kvalitet. Norskprodusert løk er et kortreist produkt, så velg alltid norsk om du kan.

Opplysninger er hentet fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).