Denne maten skal du spise for å holde deg sunn

Ifølge en ny rapport skal du spise dette for å forebygge alvorlige sykdommer. Les hva du skal legge i kurven neste gang du handler inn.

Kål, fisk og fullkorn – er det du skal ha på tallerkenen din for å få en sunn helse. I en ny rapport, utført av det danske Vidensråd for forebyggelse, konkluderer forskerne med at tradisjonell nordisk kost kan redde oss fra en rekke alvorlige livsstilssykdommer. Det skriver danske TV2.   

Hvis du tenker at det betyr at det er sunt og du kan spise mer kjøttkaker og brunsaus, så skal du tenke om igjen. I rapporten er nemlig nordisk kost definert som en diett som består av fullkornsproduker, grove grønnsaker, frukt, bær, nøtter, olje og fisk. 

I tillegg er dietten i stor grad plantebasert, så kjøttkakene og karbonadene skal erstattes med fisk og grønnsaker i stedet. 

– Det tyder på at nordisk kost har en positiv effekt på vekttap, for tidlig død og muligens forebygging mot noen kreftformer, sier professor Kjeld Hermansen til TV2. 

Hvis du ofte serverer nordisk mat til middag, kan du også forhindre livsstilssykdommer som for eksempel diabetes type 2 og hjerte- og karsykdommer.