Ikke bare er pannekaker veldig velsmakende, de er også en livredder når barna nekter annen mat hjemme eller når matbudsjettet er lavt. Nedenfor deler vi to oppskrifter på pannekaker, tynne og klassiske og amerikanske pannekaker. Og en liten hemmelig ingrediens som følger med!
Den hemmelige ingrediensen
Så hva er den hemmelige ingrediensen? Vel, vaniljesukker! Tilsett to teskjeer vaniljesukker i røren. Det blir latterlig godt, vi lover!
Oppskrifter på pannekaker
Du trenger:
(8 stk)
- 3 dl mel
- 6 dl melk
- 3 egg
- 2 ts vaniljesukker
- ½ ts salt
- Smør til å steke pannekakene
- Eventuelt pålegg, for eksempel fløte, syltetøy, bær eller sukker.
Gjør dette:
- Visp melet inn i melken, litt av gangen.
- Tilsett egg, vaniljesukker og salt og visp til en jevn røre.
- Stek tynne og sprø pannekaker i smør, og server med valgfritt tilbehør.
Oppskrift på amerikanske pannekaker
Du trenger:
(15 stykker)
- 2 ½ dl mel
- 2 ss strøsukker
- 1 ts salt
- 1 ss bakepulver
- 2 ½ dl melk
- 2 ss smeltet smør
- 1 egg
- Smør til steking
- Topping, gjerne melis og sirup
Gjør dette:
- Bland mel, strøsukker, salt og bakepulver i en bolle, og visp deretter inn melk, smeltet smør og egg.
- Visp til en jevn røre.
- Stek pannekakene i smør. Amerikanske pannekaker er små, 1 ss røre per pannekake er nok.vær forberedt på å bake raskt.
- Stek i omtrent 1 ½ minutt per side.
- servere i klassisk amerikansk stil med melis og sirup. Yummy!