Eplesmuldrepai
Oppskriften gir 6 porsjoner med eplesmuldrepai. Sett ovnen på 225 grader.
Du trenger:
- Ca 800 gram epler
- 1 tsk kanel
- 2 tsh sukker
- 1 klype salt
- Smør til formen
Smuldredeig
- 125 g kaldt smør
- 2 dl hvetemel
- 1 dl havregryn
- 1 1/2 dl sukker
- 1/2 – 1 tsk flaksalt (Bruker du vanlig salt istedenfor flaksalt bør du minske mengden)
Til servering
- Is, pisket krem eller vaniljesaus.
Slik lager du eplesmuldrepai:
- Start med å skjær smøret i terninger. Bland smør, mel og havregryn til en smuldrete masse. Hell i sukker og flaksalt. Ta litt salt om gangen og smak til slik at saltheten blir akkurat passe.
- Skrell eplene og skjær de i mindre biter, bland så bitene med sukker, kanel og flaksalt.
- Smør en pai- eller kakeform på ca 28 cm. Tilsett eplebitene og hell så smuldreblandingen på toppen. Stek paien midt i ovnen i 20-25 minutter, til den har fått en fin og gylden farge!