Bruk eplene til å lage eplesmuldrepai!

På tide å høste epler? Her er oppskrift på en fantastisk smakfull og enkel eplesmuldrepai.

Eplesmuldrepai

Oppskriften gir 6 porsjoner med eplesmuldrepai. Sett ovnen på 225 grader.

Du trenger:

  • Ca 800 gram epler
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsh sukker
  • 1 klype salt
  • Smør til formen

Smuldredeig

  • 125 g kaldt smør
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 – 1 tsk flaksalt (Bruker du vanlig salt istedenfor flaksalt bør du minske mengden)

Til servering

  • Is, pisket krem eller vaniljesaus.

Slik lager du eplesmuldrepai:

  1. Start med å skjær smøret i terninger. Bland smør, mel og havregryn til en smuldrete masse. Hell i sukker og flaksalt. Ta litt salt om gangen og smak til slik at saltheten blir akkurat passe.
  2. Skrell eplene og skjær de i mindre biter, bland så bitene med sukker, kanel og flaksalt.
  3. Smør en pai- eller kakeform på ca 28 cm. Tilsett eplebitene og hell så smuldreblandingen på toppen. Stek paien midt i ovnen i 20-25 minutter, til den har fått en fin og gylden farge!