1. Du rengjør kjøleskapet for sjelden
Å vaske kjøleskapet en gang i året er for lite. Alle matrestene i kjøleskapet skaper et perfekt klima for bakterier, derfor er det viktig å rengjøre ofte.
Slik vasker du kjøleskapet best.
Les også: Disse 10 tingene vasker du ALTFOR sjelden.
2. Du legger kjøttdeigen øverst
Legger du kjøttdeigen på en av de øverste hyllene i kjøleskapet? Feil! Mange kjøleskap er oftest kaldest nederst, og kjøttdeig bør oppbevares så kaldt som mulig. Husk at du kan måle temperaturen for å finne ut hvor det faktisk er kaldest.
3. Kjøleskapet har feil temperatur
Er det for varmt, kan maten fort bli dårlig. Sjekk at temperaturen stemmer. Kjøleskapstemperaturen skal ligg på 4-5 °C.
4. Du organiserer ikke innholdet
Forsvinner matvarer på mystisk vis? Glemmer du hva du har kjøpt? Det kan tyde på at du har for dårlig system i kjøleskapet ditt. Sørg for å rydde med jevne mellomrom, se over hvilke produkter som har gått ut på dato, og sett etiketter på alle hyller. Plasser alle meieriprodukter på én hylle, alle bokser på en annen og så videre.
5. Du legger tomater i kjøleskapet
Legger du tomater i kjøleskapet, mister de smak og modningsprosessen stopper opp. Bare test selv – en kald tomat smaker mye mindre enn en i romtemperatur. Legg tomatene i en skål på benken i stedet.
6. Du stapper inn for mye mat
Storhandling er økonomisk, men ikke kjøp så mye mat at du ikke får plass til den i kjøleskapet. La maten «puste» og gi alle matvarer litt plass.
7. Du bruker kjøleskapsdøren feil
Kjøleskapsdøren er det stedet som blir varmest, i og med at vi åpner døren hele tiden. Derfor skal du bare oppbevare matvarer der som du vet takler varme relativt godt. Eksempler er syltetøy, juice og sylteagurk.
Les også: 10 overraskende måter å gjenbruke laken fra sylteagurken.
Lyst på flere tips og triks til hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.