4 gode grunner til at du bør spise mer sjokolade

Gode nyheter til alle sjokoladeelskere! Flere studier viser faktisk også at mørk sjokolade er bra for helsen din. 

sjokolade

Du kan spise mørk sjokolade med god samvittighet. Sjokolade smaker ikke bare fantastiskisk, men studier viser også at sjokolade kan ha noen helsemessige fordeler.

Gå ned i vekt med sjokolade

I et studie fra journalen Archieves of Internal Medicine har man funnet ut at mennesker som regelmessig spiser sjokolade, generelt er slankere enn de som sjeldent spiser sjokolade.

Undersøkelsen viste nemlig at de personer som spiser sjokolade fem ganger i uken eller mer har en lavere BMI (body mass index) enn de som spiser sjokolade sjeldnere.

Kontroller appetitten

Hvis du har skikkelig lyst på noe søtt, er det ingen dum ide å spise litt sjokolade. Sjokolade inneholder nemlig noen naturlige fibre, som helt naturlig setter ned appetitten.

Ved å spise litt sjokolade, kan du på den måten innta færre kalorier enn hva du ville gjort hvis du forsøkte å unngå sjokoladen.

Mindre risiko for hjertestopp og slag med sjokolade

Ifølge studie som ble omtalt i journalen BMJ i 2012 kan daglig inntak av sjokolade minske risikoen for hjertestopp og slag hos personer med høy risiko for hjerte- og karsykdommer.

Forbedre hjerneaktiviteten med sjokolade

I et studie som ble omtalt i den vitenskaplige journalen Neurology fant man ut at sjokolade kan forbedre hjerneaktiviteten hos personer som regelmessig spiser sjokolade.

I undersøkelsen testet man en gruppe eldre mennesker, som skulle drikke to kopper kakao om dagen i 30 dager. Deretter sammenlignet man hjerneaktiviteten hos forsøkspersonene før og etter.

Resultatene viste en økning av blodtilførsel til hjernen på 8,3 prosent, samt forbedring i hukommelse og andre kognitive tester.