1. Sjekk om eggene er friske
Er du i tvil om eggene kan brukes? Putt egget ned i et glass vann. Synker egget til bunns, er det friskt. Flyter det opp til overflaten, er det dårlig.
2. Unngå at saltet klumper seg
Putt litt ris i saltbøssen. Det vil gjøre at saltet holder seg tørt – risen absoberer fuktigheten som fører til at saltet klumper seg.
3. Bevar boblene i champagnen
Ikke hell ut champagnerestene fra dagen før. Du kan gi nytt liv til boblene, hvis du putter en rosin eller to ned i champagnen.
4. Frys ned smøret
Du kan trygt kjøpe en del smør når det er billig – hvis du har plass i fryseren da. Smøret kan faktisk holde seg friskt i fryseren i opp til 6 måneder hvis du pakker det lufttett.
5. Speed opp fruktmodningen
Har du frukt i kjøleskapet som du vil få til å modne raskere, kan du legge de i en papirpose sammen med et eple. Epler frigir gass som gjør at modningsprosessen går raskere hos andre frukter.
6. Lauvbærblad mot småkryp
Har du funnet småkryp og matmøll som går på matvarene dine? Legg et lauvbærblad ned i beholderen med mel, pasta eller ris. Det vil skremme vekk det meste.

7. Sett honningen i mikrobølgeovnen
Hvis honningen har krystallisert seg og blitt litt tåkete, kan du sette den i mikrobølgeovnen. 30 sekunder på medium styrke gjør susen.
8. Redd brent melk
Hvis melken har brent seg på komfyren, så kan du tilsette en knivspiss salt. Det vil fjerne den brente lukten og smaken.
9. Stikk hull i sitronen
Ikke kast bort en hel sitron ved å dele den i to når du bare trenger et par dråper. Du kan få mye mer nytte av sitronen, og den holder seg lenger, hvis du stikker et lite hull i sitronen og får ut dråpene på den måten.

10. Hold bananene samlet
Utsett bananenes bruningsprosess ved å ikke skille dem fra klasen. Sørg derfor for å kjøpe dem i klaser på butikken – og ikke stykkvis.
11. Redd suppen
Du trenger ikke å kaste suppen hvis du oppdager at du har hatt oppi altfor mye salt. Legg en halv potet i suppekjelen (eller et eple), og la den småkoke i 10 minutter. Når du tar den ut igjen vil poteten ha trukket til seg mye av saltsmaken.

12. Frys ned osten
Du kan forlenge levetiden til dine oster ved å legge dem i fryseren. Pakk dem inn igjen i orginalembalasjen og legg de i en plastboks, når du er ferdig med dem. Sett dem deretter i fryseren. Ta de opp igjen dagen før de skal serveres igjen. Trikset fungerer best på bløte oster med høyt fettinnhold.
13. Unngå slimete sjampinjonger
Alle kjenner til at sjampinjonger som har ligget i kjøleskapet noen dager, blir litt slimete. Det kan du unngå ved å pakke de inn i kjøkkenrull, før du legger de i kjøleskapet.

14. Forleng grønnsakenes liv
Du kan bruke et lignende triks på andre grønnsaker i kjøleskapet. Legg litt kjøkkenpapir i bunnen av grønnsakskuffen. Papiret vil suge opp en del av fukten, som fører til at grønnsakene råtner i kjøleskapet.
15. Gjør grønnsakene sprø
Hvis grønnsakene dine har blitt slappe og mistet noe av sin sprøhet: Legg dem i vann sammen med en rå potet. Nå vil du oppleve at reddik, gulerøtter og selleri blir friskere.
Kilde: countryliving