10 kule kaker til årets fester og høytider

Har du eventyrlystne barn, eller voksne som fortjener en kake utenom det vanlige? Da MÅ du se disse 10 elleville kakene. 

1. Byggeplasskake

Mange småbarn, særlig gutter, er ofte lideskapelig opptatt av anleggsmaskiner. Med et par plastleker og en halvveis utgravd sjokoladekake kan du virkeliggjøre drømmen deres i kakeform.

2. Dinosaurkake

De fleste gutter har på et eller annet tidspunkt i livet vært fascinert av dinosaurer, og det tidspunktet pleier å inntreffe i barndommen. Så hvis du vil gjøre stas på den lille paleontologen, kan du ta en sjokoladekake, litt grønn krem, et par plastdinosaurer og smelle sammen en prehistorisk kake full av liv.

3. Monstertruck-kake

Dette er en monstertruck-kake, som garantert vil frembringe gåsehud på husets fireåring. Men denne metoden kan tilpasses de fleste bilmodeller. Bare bak en langpanne, skjær den til ønsket form og dekorer etter beste evne. (Og ring en bilkyndig hvis du står fast).

4. Solsystemkake

Har du en vordende Knut Jørgen Røed Larsen i huset? Da er vår veloverveide, redaksjonelle mening at du skal bake en fullverdig solsystem-kake til han eller henne. Obs, med mindre du er profesjonell baker vil kaken kanskje ikke se ut som denne på første forsøk.

5. Dinosaurutgravningskake

Hvis guttungen (eller pikebarnet) er såpass interessert i dinosaurer at han/hun kjenner til utgravninger av knokler, kan denne kaken være en innertier. Men vær obs på bein som kan sette seg i halsen.

6. Skattekiste-kake

ARRHHH!! Barn har vært begeistrert for sjørøvere siden tidenes morgen, og det er lett å forstå. I sjørøveryrket får man jo rikelig med frisk luft, man kan herje og brøle med vennene dagen lang OG skattesystemet er veldig enkelt; Man finner rett og slett en skatt og blir glad. Her illustrert ved en kvikklunsjkake fylt med dubloner.

7. Slangekake på muffins

Man må ikke bake en hel kake for å gjøre noe spesielt. Man kan også klare seg med en haug muffins, lagt i rekke og dekorert med et sssssssstilig mønster.

8. Krokodillekake på muffins

Muffins kan med letthet (samt masse grønn glasur og et par Oreo-kjeks) bli en råflott krokodille.

9. Gravemaskinkake

Man tar en langpannekake, sjokoladeglasur, grønn og gul glasur, og et par gule plasttraktorer. Og vipps, så har man en gravemaskinkake den lille Byggmester Bob-fanen vil elske.

10. Sjørøverskutekake

Her har man tatt sukkerbrød og sjokoladekake oppskjært i fine geometriske figurer, og pyntet med krem, lakrisstang og … tja. Baderinger? Resultatet er i hvert fall en flott skute, og den gjør nok like stor suksess på kakefatet som på de syv hav.

Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!