5 tips for deg som vil ha kjøkkenøy

Kjøkkenøy har blitt et populært innslag på kjøkkenet. Drømmer du om din egen kjøkkenøy, bør du få med deg disse fem rådene før du går i gang.

Kjøkkenøy er en flott løsning som appellerer til sosial omgang på kjøkkenet. Her kan familien samles om matlagingen og gjester vente med en drink mens kokken legger siste hånd på verket.

Kjøkkenøy kan være spiseplass, arbeidsplass, oppbevaringsplass eller avlastningsbenk. Bestem deg for hvilke funksjoner du ønsker kjøkkenøya skal fylle før du går i gang med planleggingen.

Har du et tips eller spørsmål angående kjøkken? Diskuter i vårt forum!

* Den ideelle avstandenen mellom øya og øvrige ska er 110-120 cm. Det er mulig å klare seg med 100 cm, men mindre bør unngås om du vil ha et velfungerende kjøkken.

* Kjøkkenøy kan gjøres enkelt. En kjøkkenøy på hjul, uten stekeplater og vann, fungerer flott som et ekstra arbeidsbord, og kan rulles vekk om du for eksempel vil dekke langbord.

* En kjøkkenøy kan også monteres sammen av benkeskap og k-høye overskap for å gi ekstra oppbevaringsplass. Lar du benkeplaten stikke ut ca. 30 cm. på motsatt side av skuffene, kan du plassere et par barkrakker der og få en liten spiseplass.

* Vil du ha innbygd platetopp på øya, bør du tenke på hvordan du kan dra viftekanalen til hetta. I åpne løsninger er det vanskeligere å få bort matosen.

* Ønsker du å ha vask på kjøkkenøya, må du kontrollere at det er mulig å flytte avløpsrøret dit du ønsker det.

Kilde: Marbodal