Se hvilke redskaper matbloggerne ikke kan unnvære

De lager mat og skriver om mat – vi har spurt fire matbloggere om hva som er deres absolutte favorittredskap på kjøkkenet.

Få mer plass med tilbygg

Anne Brith Davidsen – kjøkkenmaskin

– Det må bli kjøkkenmaskinen, jeg klarer meg absolutt ikke uten den! Maskinen er en lyseblå fra KitchenAid og jeg bruker den daglig – til og med når jeg skal lage pannekaker, sier Anne Brith Davidsen.

Hun er kjent fra tv-programmet «Hele Norge baker» og drev tidligere bloggen Villa Perlesukker, men blogger nå under sitt eget navn på annebrith.no.

– Det mange ikke vet med en kjøkkenmaskin, er at man aldri skal piske ting på høyeste hastighet. Det som da skjer både med kakerører og for eksempel marengs, er at massen blir ustabil og at kaken da kan falle sammen. Skjer dette, er det ofte piskingen på full hastighet som er årsaken! tipser Anne Brith Davidsen.

Anita Stokke Blomvik – stavmikser

– Min favorittreiskap er Bamix stavmiksar med ekstra tilhøyr (kvern og foodprosessor). Den tek liten plass og er i bruk dagleg på kjøkkenet, anten til å jamne supper, kverne nøtter og frø eller lage fiskekaker, sier Anita Stokke Blomvik, som skriver bloggen kvardagsmat.no.

– Den er så kjekk at den fekk vere med som einaste kjøkkendings i flyttelasset då vi pakka for eit år i Malaysia, og blei mykje brukt der borte også.

Bamix Delux stavmikser, kr 1399 hos kitchenone.no

Olav Birkeland – støpejernsgryte

– En av mine favoritter er støpejernsgryta. Den har veldig stor varmekapasitet og er veldig anvendelig. Jeg bruker den til alt fra fritering, gryteretter som kan stå lenge i ovnen mens jeg går søndagstur eller til å lage deilige, eltefrie brød, forteller Olav Birkeland, som står bak bloggen Hobbykokken.no.

Olav er såpass opptatt av å ha utstyret i orden at han til og med har skrevet en bok om det – «Den velutstyrte mannen» – sammen med Jørgen O. Grann.

Støpejernsgryte fra Le Creuset, kr 1399 hos tilbords.no.

TIPS! Slik rengjør du kjøkkenutstyret ditt på den smarteste måten.

Helle Øder Valebrokk – rivjern

– Mitt favorittverktøy er et Microplane-rivjern. Jeg elsker revet sitrusskall i nesten alt jeg lager, og da kan jeg ikke klare meg uten et slikt jern, sier Helle Øder Valebrokk, bloggeren bak helleskitchen.org.

– Det er også ypperlig til å rive ingefær, hvitløk og krydder som f.eks muskattnøtt. Microplane har flere modeller og jeg har et par stykker. Ett av jernene er perfekt til å rive parmesan eller sjokolade, og det er jo et must i kjøkkenskuffen.

Microplane Elite Zester, kr 259 hos bakerenogkokken.no

GLAD I SITRUS? Her er 5 grunner til å ikke kaste appelsinskallet!