Høstens heteste kaffetrender

Nordmenn ligger på verdenstoppen i kaffedrikking. Vi drikker i snitt 4,5 kopper kaffe hver dag og vi nyter mer og mer kaffe mot slutten av året.

Mange foretrekker kapsel-kaffemaskiner, som du nå kan få i små størrelser og til lave priser. En av de nye kaffemaskinene som lanseres høsten 2012 er kaffemaskinen U. Den passer for alle som har liten plass. Maskinen representerer en ny generasjon kaffemaskiner som er designet for å passe inn i et liv på liten plass.

Kaffetips 1: Gå på Baristakurs!

Kaffehuset Stockfleths AS tilbyr både baristakurs og kaffeteori med smaking for alle som vil vite mer om kaffe. For mer info: www.stockfleths.no

Maskinen husker kaffemengden i favorittkoppen din

Kaffemaskinen U er liten og nett og tar ikke mye plass på kjøkkenbenken.

U – fra Nespresso

Den moderne maskinen husker kaffemengden i favorittkoppen din. Den har flyttbar vanntank for å kunne passe inn på kjøkkenbenken. U har justerbare magnetiske brett til kapsler og annet tilbehør. Den har dessuten automatisk kapselmater, kaffen brygges med en gang kapselen er på plass. Du slipper å velge størrelse på kaffen din hver gang, forhåndsprogrammeringen på U lager følgende kopper kaffe, ristretto-, espresso- og lungo.

I tillegg til rask oppvarmingstid på 25 sekunder har U motorisert brygging. Maskinen er laget av 30 prosent resirkulerbart materiale (ikke i kontakt med mat) og den skrur seg automatisk av etter ni minutters inaktivitet.

Pris 999 kroner.

Twist er en rykende fersk modell som lanseres denne høsten

Ny kaffemaskinmodell fra Phillips.

Senseo Twist fra Phillips

Twist er en rykende fersk modell som lanseres denne høsten. Du kan regulere valg av styrke via nytt berøringspanel og få en eller to kopper kaffe på under ett minutt. Maskinen slår seg automatisk av etter 15 minutter for å spare energi samt har justerbar tut som passer til favorittkoppen. Lysindikasjon gir deg en påminnelse om når du må avkalke. Twist har et unikt berøringspanel for intuitiv bruk og to styrkeinnstillinger, liten og sterk eller stor og mild kopp kaffe samt personlig kaffeminne som husker hva slags kaffe du liker.

Kaffeputene fra Friele Senseo er ikke klorbleket. I stedet har man benyttet oksygen for å bleke dem.

Pris 1 002 kroner.

Kaffemaskin i spennede design som er en pryd på kjøkkenbenken.

Nescafé Dolce Gusto Circolo automatic

Nescafé Dolce Gusto Circolo automatic har samme prisbelønnet design som Piccolo og Circolo. Ved hjelp av en belyst bryter, bestemmer forbrukeren selv hvor mye vann hver kopp skal inneholde. Nescafé Dolce Gusto overtar deretter all jobben med å lage en perfekt kopp av hver enkelts favorittdrikk. Maskinen kan lage 30 ulike sorter kalde og varme drikker, blant annet flere varianter av svart kaffe som for eksempel Zoégas. Kaffen får du kjøpt i dagligvareforretningene og der de selger maskinene.

For fullstendig sortement av smaker og maskiner, se www.dolce-gusto.no.

Pris 1 999 kroner.