4 grunner til at du ikke burde skylle tingene du putter i oppvaskmaskinen

Skal serviset skylles før det settes i oppvaskmaskinen? Du tror kanskje det, men vi gir deg fire grunner til hvorfor du bør la være.

Har du en nyere oppvaskmaskin kan du like så godt utnytte den best mulig. Det er nemlig hverken bedre eller lettere å skylle tallerkenene før du setter dem i oppvaskmaskinen.

Du kan nøye deg med å skrape av mesteparten av matrestene, slik at det ikke skaper trafikkpropper i filter og avløp.

Er du ikke overbevisst? Da vil disse fire grunnene overtale deg.

1. Oppvaskmaskinen din virker best med skitt

Oppvaskmaskinene er designet for å rengjøre skittent servise og bestikk. I noen maskiner er det integrert et intelligent rengjøringsprogram med enzymer som først virker når det er skitt på tingene som legges i maskinen.

Det kan faktisk gi et dårligere resultat hvis du skyler tallerknene først, da nyere maskiner analyserer hvor mye skitt som er igjen.

2. Tallerkenene blir ikke renere

Om du skyller tallerkenene eller bare putter dem direkte i maskinen har det ingen innflytelse på sluttresultatet. Tallerkenene dine blir altså ikke nødvendigvis renere av å bli skylt før de settes inn.

Dagens maskiner er utstyrt med avansert teknologi som måler og tilpasser vaskeprogrammet etter hvor skittent det er – så hvorfor ikke utnytte det?

3. Sløsing av vann og energi

Hvis du skyller av før du bruker et vaskeprogram, bruker du unødvendig med energi og masser av vann. Så hvis du vil spare penger og skåne miljøet skal du unngå å gjøre begge deler.

4. Sløsing av tiden

Utover å spare penger og skåne miljøet, vil du også kunne bruke din egen tid bedre – for hvem gidder å bruke ekstra tid på skittene tallerkener? Så sett deg tilbake og la oppvaskmaskinen gjøre jobben.

Se også hvordan du setter ting inn i oppvaskmaskinen på best mulig måte.