Er det farlig å varme matrester flere ganger?

Hvor mange ganger er det egentlig greit å varme opp matrester? Her er ekspertens svar!

mat i mikroen

Avkjøling og oppbevaring er nøkkelen for å kunne varme matrester mer enn én gang. Det som er viktig å tenke på når du har matrester, er at du lar maten nedkjøles og deretter setter det direkte i kjøleskapet. Husk også på at det skal være ordentlig kaldt i kjøleskapet, cirka 4 °C. Det forlenger matens holdbarhet.  

– Om du lar maten stå fremme for lenge i romtemperatur, vi snakker flere timer, kan bakterier vokse seg til. Har man uflaks kan det være slike bakterier som forårsaker matforgiftning, sier Åsa Rosengren, svensk mikrobiolog. 

Så mange ganger kan du varme matrester

Orker du ikke spise opp restene du allerede har varmet opp, går det altså bra å varme dem opp igjen ved et annet tilfelle. Så lenge du lar maten nedkjøles og raskt setter det inn i kjøleskapet igjen. 

– Det er ikke farlig i seg selv å varme opp mat flere ganger, men om du gang på gang varmer opp maten kan den bli kjedelig og miste smak, fortsetter Åsa Rosengren. 

Dette skal du ikke varme i mikroen

Glem ikke at det finnes enkelte ting du aldri skal varme i mikrobølgeovnen! Her er en liste på fem ting du aldri skal varme i mikroen.