En sunn start på året

Med riktig utstyr på kjøkkenet blir det lettere å virkeliggjøre nyttårsforsettet om et sunnere liv.

<!–

Foto: Miele

–>

Foto: Frukt.no. En blåbærsmoothie er et sunt alternativ når søtsuget melder seg.

kan være løsningen når ribbefettet skvulper i årene og julekakene har lagt seg på hoftene.

Dampkoker
Grønnsaker beholder næringstoffene i større grad ved damping enn ved koking. I tillegg kan du tilberede maten uten å tilsette smør eller olje, noe som gjør underverk for midjen. Miele leverer dampkokere som innbygningsmodeller til kjøkkeninnredningen, mens Braun MultiGourmet Steamer i to etasjer og Princess Classic Steamer i tre etasjer får plass på kjøkkenbenken.

Juicer
Ferskpressert juice er en vitaminbombe, og med en juicer på kjøkkenbenken kan du lage akkurat den juicen du vil. Appelsin, eple, agurk, gulrot, selleri – bare smak og fantasi setter grenser. Med juiceren HR1854 fra Philips trenger du ikke en gang å dele opp fruktene før du mater dem inn i juiceren.

Og det er ingen grunn til å kaste fruktkjøttet som blir til overs. Fruktkjøttet er utmerket som basis i hjemmelagde skjønnhetsprodukter som skrubbkremer og ansiktsmasker.


Smoothie
Et sunnere liv behøver ikke bety et liv uten farger og sødme. Med en blender eller smoothiemaskin kan du lage sunne, deilige smoothies som gir energi til den mørkeste januardag. Pass på at du velger en blender eller smoothiemaskin som kan knuse is, som for eksempel fargeklatten BL-1R Blender fra Wilfa.

En smoothie kan både være en god frokost og et sunt og smakfullt alternativ når søtsuget melder seg. Smoothie er dessuten enkelt å lage. Hiv en banan, litt vaniljeyoghurt og en håndfull jordbær eller blåbær i en blender eller smoothiemaskin, og noen sekunder senere har du en deilig dessert. Du finner flere oppskrifter på Frukt.no