Slik gjorde de det gamle kjøkkenet topp moderne

Ved å tenke utenfor boksen ble det gamle kjøkkenet hypermoderne. – Vi kunne ikke bodd her med den løsningen som var. 

Tenk at du har gått til innkjøp av drømmehuset. Størrelsen og beliggenheten er akkurat som du ønsket deg.

Men det er én ting som ikke stemmer. Du og kjøkkenet går ikke overens.

Slik var det for Marianne Haga Kinder, som står bak bloggen med samme navn og instagramkontoen @inspirasjonsguidennorge, da hun og mannen flyttet fra leilighet til hus i Oslo.

I funkisboligen fra 1950-tallet stod igjen et blått tradisjonelt kjøkken. Marianne ville heller ha et moderne kjøkken med feminine detaljer.

– Det var et veldig solid kjøkken, men overhodet ikke vår stil. Vi ville ha noe mer praktisk som passet hvordan vi lever. Vi kunne ikke bodd her med den løsningen som var, sier Kinder.

Det ble starten på en helomvending!

Se flere bilder av det nye kjøkkenet nederst i saken

Slik så kjøkkenet som stod i boligen fra før av ut. Foto: Boligprospekt

Snudde rundt på huset

Opprinnelig stod kjøkkenet i nederste etasje mens i andreetasje fikk stua og kontoret nyte den flotte utsikten.

– På visning tenkte jeg at vi måtte flytte kjøkkenet opp til de store vinduene og den flotte utsikten, sier Kinder.

Da paret flyttet inn i huset gikk de derfor i gang med en storstilt oppussing. For i andreetasje delte en bærevegg kontoret og stua, mens paret ville ha en åpen løsning med spisestue og integrert kjøkken.

Veggen ble derfor revet og byttet ut med en stålbjelke i taket. Siden var vaskerom i etasjen under slapp de å rokke om på rørsystemet.

Gjør det du også: Forny kjøkkenet med splitter ny benkeplate

Der det nye kjøkkenet står i dag stod det før et kontor. Foto: Boligprospekt

Slik skapte de stilen

I stedet for å gå til innkjøp av kjøkken fra en leverandør spesialbestilte de kjøkken fra Polen, som ble lakkert i gråfargen Matrix fra Jotun Lady, med små messingdetaljer som var smurt inn for å bevare den fine finishen.

Veggene ble malt med kalkmaling i fargen Elephant skin fra Pure&Original, mens akkurat over kjøkkenbenken la de Meterofliser fra Flisekompaniet fordi kalkmaling skjolder lett av i kontakt med vann.

Som kjøkkenbenk valgte de en plate av marmor mens de valgte en utradisjonell vri på armaturen, nemlig messing i stedet for stål.

Over vasken har de hengt tre pendellamper for å skape en lun stemning. Ovnen med messingdetaljer er fra Falcon med Røros-hetta over. Kjøleskapet kjøpte de fra Smeg i fargen svart.

Les også: Slik finner du den rette balansen på kjøkkenet

Ved å rive deler av bæreveggen og sette inn en stålbjelke fikk paret integrert kjøkken i stua. Foto: Marianne Haga Kinder

Storfornøyd

Etter helomvending ligger i dag kjøkkenet og stua i andreetasje mens det har blitt TV-stue der kjøkkenet opprinnelig stod.

Kinder er storfornøyd med løsningen.

– Vi koser oss veldig der. Og det er hyggelig å kunne ha gjestene nærmere kjøkkenet, sier hun.

Skal du selv pusse opp kjøkkenet har bloggeren noen tips til deg:

– Det er ekstremt viktig å vite at man ikke har tatt feil mål. Også synes jeg ikke man skal være redd for å bruke farger, som blir mer og mer populært nå, avslutter hun.

Foto: Marianne Haga Kinder