Nytt kjøkken i gammeldags stil

Kjøkkenet ble designet rundt det creme-fargede Smeg-kjøleskapet, og med et stort og røft spisebord har kjøkkenet blitt det nye oppholdsrommet.

– Vi har bygget hus en gang før, forteller Suzanne Andersen, så da vi skulle i gang med nytt husprosjekt, visste vi akkurat hvordan vi ville ha det. Far i huset er byggmester og mor er interiørkonsulent så de var ganske bevisste på at de ville bygge et praktisk hus som var nøye gjennomtenkt slik at de senere slapp å begynne å bygge om og forandre på noe.

Kjøkkenvask og armatur i gammel stil fra Ikea. Lekre gardiner er kjøpt på nettet.

– Vi tegnet kjøkkenet selv og la vekt på at det skulle bli god plass til spisebord slik at vi kan samles mange rundt det, sier Suzanne. Før de i det hele tatt tegnet huset, bestemte hun seg for at de skulle ha et creme-farget SMEG kjøleskap, så det var det som satt standarden slik at farger og interiør skulle passe sammen med det! Det er mange skuffer i kjøkkeninnredningen, noe som er veldig praktisk. Viktig var det også med god benkeplass. Retro stil! Det er en anelse retro stil i hele huset, familien har dekorert med f.eks. gamle ski, telefoner og skilt.

Kjøkkenet har også plass til en koselig sofa. Wallstickers setter prikken over i’n.

– Vi liker den stilen samtidig som det ser litt «glamorøst» ut, sier Suzanne, med unntak av kjøleskapet så har vi handlet det meste for en billig penge. Kjøkkeninnredningen og benkeplaten i stein er fra Ikea. Det er litt herregårdstil over det. Glassknottene fant vi på nettet. For uten Smeg kjøleskapet, er hvitevarene fra Ikea. Vi har også fått plass til en sofa her. Kjøkkenet er en naturlig samlingsplass når barna kommer hjem fra barnehage og skole. Kjøkkenet har blitt familiens nye oppholdsrom.

Suzanne Andersen er storfornøyd med kjøkkenet. Mange av detaljene er kjøpt på internett for en rimelig penge.

– For oss var det viktig med god planlegging av kjøkkenet, det er jo her vi oppholder oss mest. Vi brukte god tid på å tegne innredningen. God benkeplass og gode, romslige skuffer sto øverst på ønskelisten.

Et spennende og spesielt gulvbelegg.

Gulvet, som er laminat, fant vi på Geitanger Bygg. Det er veldig spesielt, ser ut som gamle trykk som de hadde på melsekker før i tiden. Flisene over kjøkkenbenken er fra Right Price Tiles. Det store, rustikke spisebordet med tilhørende benker er fra Home & Cottage. De ser slitte ut, så vi trenger ikke være redd for riper og søl, noe som selvfølgelig er veldig praktisk når man har barn.

Takket være en god og grundig planlegging, var det få utfordinger under veis, alt gikk som planlagt. Familien er veldig fornøyd med kjøkkenet, det er ingenting de i ettertid har villet forandre på.

Suzannes beste kjøkkentips:

  • Bruk god tid til planlegging og til å tegne innredningen.
  • Rikelig med benkeplass.

Fakta om kjøkkenet:

Størrelse: 28 kvadratmeter
Kjøkkeninnredning: Lidingö fra Ikea
Benkeplate: Ikea
Kjøleskap: SMEG
Glassknotter: Kjøpt på nettet
Hvitevarer: Ikea
Fliser: Right Price Tiles
Gulv: Laminat fra Geitanger Bygg
Spisebord og benk: Home & Cottage
Lampe: Ikea

Frukt og grønnskaker er lett tilgjengelig, så her kan man «knaske» i vei.