Vi har sett hennes matglede og formidlerkunst helt fra den første prøvesendingen i 1956 til hun sluttet i NRK i 1996. Hun har utgitt rundt 50 kokebøker. Den siste, ”365 brød og kaker” kom ut i år.
Hun lærte oss å lage mager saus uten smør ved å riste mel og vann i et syltetøyglass og løftet fram persilledusken. Her kan du lese hennes beste tips til et godt og funksjonelt kjøkken.
Et praktisk kjøkken med store oppvaskkummer og gode arbeidsbenker, Huseby.
Ingrids beste kjøkkentips
1. Kjøkkenet må ha et godt gulvbelegg som er lett å holde rent og det bør ha en koselig spiseplass.
2. Jeg synes det er viktig med gode arbeidsbenker – med god avsetningsplass på begge sider av komfyren. Likeså god skapplass.
3. I tillegg til oppvaskmaskinen vil jeg ha 2 store oppvaskkummer, jeg liker ikke de små oppvaskkummene som lenge har vært på moten nå.
4. Mine favorittredskaper på kjøkkenet er gode, skarpe kniver, knivskjerper, store skjærefjøler i tre og plast – og tresleiver.
5. Kjøkkenmaskin, food processor og stavmikser er nødvendige for meg. I tillegg bruker jeg hjulvisp til å vispe krem og eggehvite. Det gir det luftigste og beste resultatet.
|
|
Ingenting visper egg luftigere enn den gode, gamle hjulvispen. |