Gjør kjøkkenlivet smartere

Med bevisste valg kan du gjøre livet på kjøkkenet enklere, smartere og mer stilfullt. Her gir vi deg 10 kjøkkennyheter som gir deg oppskriften på det gode kjøkkenliv akkurat nå.

Nordmenn elsker stavmikseren

Barnefamilie eller single feinschmeckere, lite etter stort kjøkken, ung eller eldre, det spiller ingen rolle – stavmikseren er i bruk på hvert andre kjøkken i norske husholdninger.

I en forbrukerundersøkelse svarer 55,1 prosent at de bruker stavmikser i matlagingen. Andelen blant kvinner er høyest. Her oppgir hele 64,6 prosent at de benytter stavmikser i matlagingen.

Stavmikseren Ultramix Pro er nylig lansert i Norge og er inspirert av Electrolux’ produktlinje for profesjonelle kokker og gjort tilgjengelig på forbrukermarkedet. Motoren er på hele 700 Watt og foten har tre knivbladet i stedet for tradisjonelt to. Dette gjør mikseren svært effektiv og proff. Foten er laget i metall og er 26 cm lang slik at den kommer til i store gryter og former.

Mer informasjon:

www.electrolux.no

Bruk stekepanne som tåler en støyt

I år markerer Høyang-Polaris sitt 100 års jubileum ved å lansere en ny og innovativ stekepanne med metall-teknologi som gjør at den ikke blir varmere enn 230 grader på induksjonstopper.

Overoppheting er den mest vanlige årsaken til at en panne skades. Stekepannen kan brukes på alle koketopper.

Stekepannen Hard Face NOH lanseres i to størrelser, 24 og 28 cm.

Mer informasjon:

www.fiskars.no

Velg den smarteste saksen

Svart saks med oransje håndtak

Fiskars forandret verdens oppfatning av saksen i 1967 da det oransje håndtaket gjorde profesjeonelle verktøy tilgjengelige for massene.

45 år senere introduserer Fiskars en ny innovasjon i klipping.

Med ServoCut teknologien er det lett å klippe i selv det mest staeste materialet.

Med ServoCut klemmes saksebladene sammen når materialets motstand blir utfordret.

Finnes nå i fem ulike modeller.

Mer informasjon:

www.fiskars.no

Stilren og praktisk kjøkkendesign

Når du skal kjøpe nytt kjøkken lønner deg seg å gå grundig til verks slik at du får et optimalt kjøkken som varer lenge.

HTH har fått inn flere nye modeller for i år, og nå er mørke kjøkkkenfronter svært så hot.

HTH gir funkjsonsgaranti i ti år på alle funksjonsdeler i skapelementene.

Dersom en modell går ut gir HTH fortsatt supplering i inntil to år. Samtlige av HTHs kjøkkene er dessuten sertifisert av Dansk Indeklima Mærking.

Mer informasjon:

www.hth.no

Småting som gjør livet enda enklere på kjøkkenet

Ikea lanserer i år en rekke nye smarte oppbevaringsløsninger – som gjør livet på liten plass langt mindre problematisk enn før.

Serveringsfat med lok laget av glass

ARV bröllop serveringsfat med lokk.

Her er et lite utvalg av nyhetene: ARV bröllop serveringsfat med lokk, GLÄNTA brødkurv, TRIVSAM serveringsbolle, ÄDELSTEN snurrebrett i marmor, BLOSSANDE kaffetilbehør.

Brødkurver i forskjellige farger

GLÄNTA brødkurv

Mer informasjon:

www.ikea.no

Dekk bordet med høstens servisenyhet

Ittalia lanserer i år en helt ny dekketøyserie som kombinerer det tradisjonelle med det moderne.

Seks designere fra ulike bransjer, fashion, produt, grafisk- og digitial design står bak den nye serien fra Ittalia.

Serien heter Sarjaton, som betyr serieløs, for å refere til de mange kombinasjonsmulighetene dette konseptet gir.

Det består av 26 individuelle deler,  Den består blant annet av kopper, glass, krus, tallerkener, tekstiler, trebrett og skåler.

Mer informasjon:

www.fiskars.no

Få orden på småtingene med kurver

Kurver i nesten alle størrelser av naturmaterialer er både dekorative og smarte

Kurver i nesten alle størrelser av naturmaterialer er både dekorative og smarte å skjule rot i, enten de står på gulvet, oppå et skap eller en i en hylle.

Mer informasjon:

www.homeandcottage.no

Fargeglede for de minste

Nå i høst har Ikea relansert Kalas barneservise med nye detaljer som gjør måltidene , selskapene og landturene enda morsommere. Settene med skåler, tallerkner, bestikk og krus i plast tåler oppvaskmaskin og mikrobølgeovn, og de er BPA-fri.

Mer informasjon:

www.ikea.no

Gi plass til dampovnen

Sunn mat er i vinden som aldri før, og tilberedningsmetodene blir stadig mer sofistikerte for å imøtekomme forbrukernes ønsker.

Nå utvides sortimentet fra Electrolux  med en kompaktdampovn for små kjøkkener.  En kompaktovn har de samme funksjonene som ovner med full størrelse: multifunksjoner, varmluft og grill, varmluft og damp, intervalldamp, samt kun varmluft.

En kombidamper er en ovn som i tillegg til å steke, bake og grille mat, også kan dampe den – og kombinere tilberedningsmåter for å fremskape et perfekt resultat på steken, brødet, gratengen eller grønnsakene.

Damp har lenge vært brukt av profesjonelle kokker. Nå kan alle som liker å lage mat ha muligheten til å lage sunne, smakfulle og delikate retter på enkelt vis, uansett om de har et lite eller stort kjøkken.

Mer informasjon:

www.electrolux.no

Sats på godt arbeidslys

Med lampen Hektar fra Ikea får du godt arbeidslys i tillegg til et vintage og industrielt uttrykk  på kjøkkenet. De er laget i ulike modeller, som hengelamper, gulvlamper, og vegg og klemmespotter.

Svart hengelampe med inspirasjon fra gamle fabrikker

Designeren Ola Wihlborg var inspirert av bistroer, teaterscener og gamle fabrikker fra svunnene tider da han designet den nye Hektar-lampe serien.

For mer info:

www.ikea.no