10 nye kjøkkenfavoritter

Litt hjelp i kjøkkenet takker vel ingen nei til? Med riktig
verktøy blir det lettere og går raskere å lage mat, bake og gjøre rent.

1. Kasserolle og sil i ett
Supreme Non-Stick kasserolle 2,0 liter har et belegg som gjør at ikke noe fester seg til bunnen, den har også intergrert sil i lokket og helletut. De dobbelte, varmeisolerende håndtakene gjør at man ikke trenger å holde på lokket når man heller av kokvannet. Mindre risiko for å brenne seg.

OBH Nordica: 699 kroner.

Digittal grøn en-litersmål med volummarkeringer

2. Slutt å slumpe når du baker
Et digitalt en-litersmål med volummarkeringer på siden og en kjøkkenvekt i bunnen er perfekt for deg som vil ha et eksakt resultat. Den har en nøyaktighet på ett gram og på et LCD dispaly ser du hvor mye du har i målet, med et ”klikk” kan du nullstille vekten og fylle på med neste ingrediens.

Coolstuff.no, 215 kroner.

3. Bort med finger­avtrykkene
Det blir stadig flere overflater i rustfritt stål i det moderne kjøkkenet og det er mange kjærringråd for å få bort fingeravtrykk og fettflekker som har en tendens til å sette seg på dem. Et riktig godt middel er Stålrens (krem eller spray) fra Electrolux. Også de andre hvitevareleverandrørene har forskjellige midler for dette. De fjerner merker, men etterlater også en beskyttende hinne som gjør at fingeravtrykk ikke setter seg like lett igjen.

Electrolux, 145 kroner.

4. Godt for hånden
En kniv trenger ikke være avlang, når ting skal hakkes er det lettest å bruke en avrundet kniv der du får et godt grep.

Normann Copenhagen/Illums Bolighus, 300 ­kroner.

Sort bottle lock til favorittvinen

5. Lås favorittflasken
Kanskje ikke den aller viktigste kjøkkendetaljen, men likevel verdifull når det er behov for den. Bottle Lock gjør det mulig å låse flasken med favorittvinen eller beskytte din ekslusive olivenolje. Låsen settes på som en vanlig kork og programmeres med en firesifret kode.

Teknikkmagasinet, 199,90 kroner.

Tørkeovnen excalibur til dem som elsker rawfood

6. Et ”must” for deg som elsker ­rawfood!
Er du hektet på rawfood trenden og unngår oppvarmet mat? Rawfood entusiaster hevder at næringen og ensymene i en mengde råvarer forsvinner ved varmebehandling og tilbereder råvarene på en annen måte, som for eksempel ved å tørke dem. Tørkeovnen Excalibur har ni brett og tørker forskjellige råvarer raskt. Perfekt for deg som vil lage Rawfood kjeks, cashewbiffer eller tørke frukt, sopp og urter.

Renée Voltaire, 3775 kroner

Automatisk rivjern river, skiver og strimler råvarene

7. Som et automatisk rivjern
Moulinex Fresh Express river, ­skiver og strimler råvarene dine. Den er rene proffmaskinen med sine fem forskjellige tromler, som du enkelt bytter for hånd. Den er varsom, men likevel kraftig, slik at du kan både skive ost og rive gul­røtter.

Elkjøp, 699 kroner.

Lille praktisk krydderkvern med oppsamlingsskål

8. Praktisk for ­krydder
Den lille, praktiske krydderkvernen med oppsamlingsskål heter Fix og er en av høstens nyheter fra Sagaform. Den er formgitt av Julia Treutiger i steingods. Den har en bølgeformet tut og er lett å rengjøre.

Sagaform, 499 kroner.

9. Slipe sløve kniver
Liten innsats – stor uttelling. Å slipe kjøkkenknivene er en god idé og man blir alltid overrasket over hvor godt resultatet blir. Den elektriske knivsliperen SharpX har et patentert slipehjul for best mulig sliping.

OBH Nordica, 799 kroner.

Pyrolyse er en funksjon som gjør at ovnen kan rengjøre seg selv.

10. Selvrensende ovn
Det er sjelden man har lyst til å rengjøre ovnen, det har fabrikantene forstått og stadig flere ovner lanseres med pyrolyseteknikk. Pyrolyse er en funksjon som gjør at ovnen kan rengjøre seg selv. Når du kjører pyrolyseprogramment varmes ovnen opp til 500 grader hvilket gjør at fett og matrester forkulles. Når den har kjølnet er det bare å tørke lett av den emaljerte overflaten.

En av ovnene på markedet som har pyrolyse er HB76A-1560S fra Siemens. 13 590 kroner.

Fem ganske unødvendige kjøkkenartikler.

Det er mange ting som virker smarte ved første øyekast. Men det er ikke alltid at man faktisk trenger en ny ting til hver rett man skal tilberede. Redaksjonen har ­gravet fram sine aller værste kjøkken­redskaper fra skuffer og skap!

Oppvaskkum med kran på kjøkken­øya ved komfyren

1. Stina Abenius. Det virket så bra da vi planla: Å ha en liten oppvaskkum med kran på kjøkken­øya ved komfyren. Men den ble jo så liten! Hva skulle man gjøre der? Vi løste det ved å sette en kullsyrekran der, så nå kan alle fylle boblevann i glassene ved middagsbordet. Men nødvendig? Nja.

Osten klistrer seg fast i bunnen av rillene

2. Lisbeth Fosser. En liten, kjekk sak til å male ostebiter i. Praktisk, men osten klistrer seg fast i bunnen av rillene og det tar lengre tid å rengjøre den enn å rive osten på et vanlig rivjern. Brukervennlig: Nei. Skuffefyll: Ja.

Sunt liv med en juicepress

3. Michael Ullman. Kjøpte en juicepress i jakten på et sunt liv. Å presse en appelsin om dagen virket så nyttig! Men, så leste jeg en artikkel om alt sukkeret som er i nypresset juice, så nå står den i skam­m­e­kroken …

Jordbærstimler som kan brukes til egg

4. Camilla von Otter. En jordbærstrimler kan visstnok brukes både til egg og til annen frukt, men nødvendig …
Svar nei. Litt søt … ja.

Ekslusiv og flott metall kaffemaskin

5. Anne Lene Drillestad. Ekslusiv og flott kaffe­maskin. Lager god kaffe, men det blir for mye ”pes”. Moro å ha: Tja . Benkefyll: Ja.