Velge kjøkkeninnredning

Kjøkkenet er en stor investering som skal vare i mange år. Valg av kjøkkeninnredning er derfor en stor avgjørelse.

Når du skal velge kjøkkeninnredning, gjelder det å finne den kjøkkeninnredningen som både kler boligen, har de funksjoner du ønsker og behøver, og som passer din eller familiens personlighet. Heldigvis er utvalget stort.

Et landsens kjøkken

Marbodal har nå kastet seg på den landlige stilen, og lanserer en egen serie kjøkkeninnredninger med landlig inspirasjon.

– Cottage-serien har fokus på håndverk og snekkeri, og henter inspirasjon fra landet og naturen, forklarer Marbodal på sine nettsider.

Et eksempel på denne serien er kjøkkenet Lindø hvit (toppbildet). Dette er et lyst og lett kjøkken som gies en følelse av det gamle gjennom overskapsdørene som har flettet fylling. For å få den riktig landlige stilen kan du velge å innrede med sittebenk med skuffer under.

Også Sigdal har kastet seg på den landlige trenden. I tillegg til den mer staselige Herregaardsserien som lar tankene gå til det gamle storkjøkkenet, har de også den nettere Kyst-modellen.

Modellen Kyst fra Sigdal er en lys og uformell kjøkkeninnredning. Foto: Sigdal

– Laidback kjøkkenmodell i countrystil. Komfortabel og uformell innredning med senkede skuldre og lav puls, skriver Sigdal.

Kjøkkeninnredning på fjellet

I samme serie har Marbodal designet en kjøkkeninnredning som glir rett inn på hytta. Fjellhytte møter moderne storby er tanken bak designet av dette rustikke kjøkkenet i eik.

Moderne hyttekjøkken i eik. Foto: Marbodal  

Har du en av de tradisjonelle hyttene hvor plassen må utnyttes til det fulle, kan det være en idé å velge en kjøkkeninnredning fra et firma som spesialiserer seg på nettopp hyttekjøkken.

Kvandal leverer tradisjonelle hyttekjøkken som kan tilpasses ulike takhøyder. Foto: Kvandal

– Vi har lagt fokus på store valgmuligheter med mål, ikke minst gode muligheter for ulike takhøyder. Er det lavt under taket har vi likevel en fullgod løsning til dere, skriver Kvandal Kjøkken, som også legger vekt på å utvikle modeller som takler temperatursvingninger som kan oppstå på hytter.

Lekent og lystig
Men selv om trendene snur senere i kjøkkenverdenen og selv om kjøkkenet skal vare i mange år, er det ingen grunn til å slå seg til ro med et traust og ordinært kjøkken om du av natur er leken og vågal.

Tør du å uttrykke personligheten din også i valg av kjøkkeninnredning, finnes det spennende alternativer også for deg. Hva med denne eplegrønne kjøkkeninnredninge fra Sigdal?

Tør du sette farge på hverdagen? Foto: Sigdal

– Uno Palett er en kjøkkenmodell med utrolig mange muligheter for individuell utforming, kreative innfall og dekorativ innredning, skriver Sigdal på sine nettsider.

Mørk og mystisk kjøkkeninnredning

Er du snarere av den dystre sorten, kan du la din indre gother få komme til overflaten på kjøkkenet. HTH har modellen Straight sort høyglans, en lekker håndtaksfri kjøkkeninnredning i svart, høyglanset overflate.

Høyglanset moderne eleganse. Foto: HTH

Den høyglansede finishen gjør at noe av lyset likevel reflekteres i rommet til tross for den mørke fargen, mens fraværet av forstyrrende knotter og håndtak gir kjøkkeninnredningen en lekker og nesten sømløs overflate.

Dette er bare et lite knippe av alle de ulike stilene og modellene du kan velge mellom innen kjøkkeninnredninger. Ta deg god tid når du skal velge, og husk at det er mer enn bare stilen som avgjør når du velger kjøkken. Flere tips finner du i artikkelen Slik velger du kjøkkeninnredning.