Tidløs eleganse på kjøkkenet

Etter omfattende ombygging har et ekteparet på Ullern byttet ut sitt gamle 1970-talls kjøkken med et nytt tidløst landkjøkken, preget av høy kvalitet og smarte løsninger.

Da skapdørene begynte å løsne etter mer enn 30 års bruk, var tiden moden for en fullstendig rehabilitering av vårt gamle kjøkken, sier mor i huset.

Alt gammelt inventar ble revet ut og planløsningen endret da oppussingen startet. Rommet ble åpnet opp mot en av stuene. Dessuten ble en terrasse bygget inn med glassvinduer for å gi plass til stor spisestue som er i daglig bruk. Her nyter familien en eventyrlig panoramautsikt over Oslo.

I arbeidskjøkkenet har ekteparet valgt en klassisk skapinnredning i moderne landstil, som tåler å eldes uten å bli fort utdatert eller slitt. Mannen i huset ville helst ha high-tec-kjøkken, men det ville ikke mor. Løsningen ble et kompromiss, der deler av de mer dekorative elementene i landkjøkkenet ble sløyfet. Dekorative sukkerbitlister ble blant annet droppet for å få et mest mulig stramt uttrykk. Avtrekksvifte i stål, ekstra bred komfyr med induksjon og gassbluss samt granittplate rundt komfyren strammer opp helheten ytterligere.

Smart: Bak skapdørene er det et komplett «vaskerom».

Lure løsninger
Det nye kjøkkenet skulle romme mye, blant annet «vaskerom» og «vinkjeller». Dette ble løst ved å plassere vaskemaskin og tørketrommel i et stort skap. Når skapdørene er lukket er vaskerommet skjult, og støyen fra maskiner i drift er minimal.

Mor i huset er glad i å lage mat med inspirasjon fra middelhavslandene og inviterer ofte gjester på middag. Da serveres gjerne vin til utsøkte retter. Paret ønsket å oppbevare vin med riktig temperatur på kjøkkenet. Ved å installere et vinskap med kjøleegenskaper, får vinen rett lagringssted.

Alle kjøkkenskapene er montert helt opp til taket for å unngå støvlag på toppen. Noen av skapene er utstyrt med glassdører, dermed får prydglass komme frem i lyset selv når de ikke er i bruk. På gulvet er det lagt skiferfliser. Under flisene er det montert varmekabler, som gjør gulvet lunt og behagelig å gå på.

Luftig spisestue: Den gamle terrassen er bygget inn med glassvinduer og rommer i dag ny spisestue. Her nytes en eventyrlig utsikt utover Oslo.

Skreddersøm
Ved å slå ut vegger og bygge inn terrassen, er kjøkkenet blitt et velfungerende allrom på nesten 50 kvadratmeter. Familiens to gutter på 12 og 14 år har ofte med seg venner hjem etter skoletid. Da spilles det dataspill på TV-en, som er plassert i håndsnekret bokhylle på allrommet.

– Vi var på jakt etter en bokhylle som kunne kle skapdørene på kjøkkenet, og bestemte oss for å få hyllen spesiallaget av møbeldesigner og -snekker. Nå har vi fått en praktisk hylle som ingen andre har maken til, og som passet vårt behov perfekt. Håndverkerne som har designet og utført arbeidet, har levert prima resultat. I husets stue med myke sofaer og stoler er det også TV.
Her kan foreldrene lukke døren og nyte en stille stund når ungdommene er hjemme med sine venner i allrommet.

– Å bygge om boligen har vært en stor jobb. Men, nå som alt er strøkent og fikst, er det rett og slett en nytelse å oppholde seg i det nye kjøkkenallrommet – omgitt av mye lys og luft, sier husfruen.

Tre smarte tips:
* La et par av skapene gå helt ed på benkeplaten.Da får du mer oppbevaringsplass.
* Trenger du vaskerom på jøkkenet,bygg det inn i skap. 
* Hvis du ikke har vinkjeller innstaller et kjølende vinskap å kjøkkenet.

Forbrukerinfo:
Kjøkkeninnredning:
Invita Kjøkkensenter aS,
tlf. 64 00 70 10
www.invita.no

Komfyr, koketopp,
gassbluss, vinskap:

Miele aS,
tlf. 67 17 31 00
www.miele.no

Ventilatorhette:

Thermex Scandinavia aS,
tlf.22 21 90 20
www.thermex.no

Fliser:

flisekompaniet
tlf. 22 88 47 10
www.flisekompaniet.no