Sluttfasen for fast interiør

Nå begynner det å nærme seg bestemmelsestid for alt av fast interiør inne.

Grappa hvit fra Marbodal.

Sluttfase for interiør og faste møbler.

Som regel så bestemmer man seg tidlig i prosessen for kjøkken, innerdører, trapp etc, da en standardpakke er med fra husleverandøren. Det er mange detaljer og beslutninger å ta, men dette hjelper jo selgeren til med.

Siden vi har bygget før har vi denne gangen valgt å trekke ut det vi ønsker å skaffe på egenhånd. Derfor har vi hatt litt lenger tid på å bestemme oss for detaljene. Innerdører, ytterdør, trapp, garasjeport, kjøkken osv. Vi er heldige å ha litt kontakter her og der og kan forhandle fram gode priser.

Møte med elektriker er også gjennomført. Det er godt å kunne diskutere sammen med ekspertene de tankene og ideene man har. Ikke like lett å tenke igjennom alle praktiske detaljer på egenhånd.
Vi har laget oss en liten bildebank med alle våre ønsker. Nå er det dags å sjekke ut priser, (uff.. det er jo et budsjett som skal holdes.) og bestemme oss for det som skal kjøpes. Leveringstider sjekkes også ut, for det er viktig å ha oversikt over nå framover.

Marbodal kjøkken
Kjøkkenet ble grovtegnet samtidig som huset ble tegnet. Dette fordi vi ikke ville bli bundet opp av vegger etc. som kunne hindret oss i å få det kjøkkenet vi ønsket.
Det samme gjelder badet. Hvor vask, oppvaskmaskin, dusj og toaletter skal stå må være bestemt allerede før sokkelen støpes. Dette påvirker jo også hvordan kjøkkenet skal planløses.

Vi ønsker en åpen kjøkkenløsning mot spisestuen, slik at man kan være en del av ”selskapet” samtidig som man er på kjøkkenet. Kjøkkenøy med barløsning er også noe vi har drømt om. Selve planløsningen av kjøkkenet kom vi fort på plass med, og var veldig fornøyde. Men valg av kjøkkenfront var ikke lett.
Vi valgte kjøkkenmerket Marbodal, for de har også svanemerkede kjøkken. 
Vi har tegnet flere typer i fra mørk valnøtt (noe vi falt veldig for i starten) til lysere treverk og til slutt hvitt. Jeg tror vi ender opp med Marbodal Grappa. Det er et lekkert hvitt svanemerket kjøkken. Hvitt er tidløst og man risikerer ikke å gå lei. Det er jo litt viktig når man investerer så mange kroner i et kjøkken. Vi har lagt god margin i budsjettet for at vi skal bli fornøyde med kjøkkenet. Dette er en arena der vi tilbringer mye tid.
Etter å ha kokkelert på kjøkken i en 13 års tid har jeg vært mest fornøyd med skuffer under benken. Så det har det blitt – skuffer hele veien, også kjøleskapet da Norcool har en utrolig stilig kjøleskuff som vi bare måtte ha.

En annen ting jeg har savnet er en kokesone til på platetoppen. Det mangler alltid en når jeg lager middag. Det er ikke lett å ha all mat varm på en gang.- derfor må alt hos Hellandene lages samtidlig. 🙂 Siemens reddet oss der og vi fant en 90 cm topp med 5 soner. Jippi!