Slik ble Norges styggeste kjøkken

I fjor vår kåret Vi i Villa Norges styggeste kjøkken sammen med HTH. Nå er rommet ikke til å kjenne igjen.

Jeg måtte le litt – det er jo en litt spesiell tittel, forteller Camilla Rise fra Odda, som kunne velge kjøkken fra HTH for inntil 50 000 kroner.

Kjøkkenet før renoveringen med kjellervinduer som nå er blendet igjen.

Komfyren og kjøkkenvasken var moden for utskifting.

Hun ble veldig glad og ikke minst takknemlig for alle som hadde stemt på kjøkkenet hennes i konkurransen.

Valget falt på kjøkkenet Scandinavian Classic.

Kjøkkenet er blitt lyst og trivelig.

– Kjøkkenet ligger i en underetasje med altan over som stjeler litt lys. Kjøkkenet jeg har valgt er hvitt, tidløst og lyser opp rommet bra, forteller hun. I løpet av fjoråret er nesten hele underetasjen totalrenovert – i tillegg til kjøkkenet.

Hele familien har vært involvert i prosessen, særlig mannen Ove har gjort mye av arbeidet. Men de har også fått hjelp av to interiørkonsulenter tilknyttet HTH. De har brukt lang tid på planlegging, tegnet flere varianter og tenkt godt igjennom hvordan kjøkkenet skal brukes.

– Det har selvfølgelig vært noen utfordringer og forsinkelser underveis, men dette har HTH taklet på en utmerket måte.

Selv om det fortsatt gjenstår en del elektrikerarbeid, listverk og maling, er kjøkkenet nå for lengst tatt i bruk.

Da familien fikk gavekort på 50 000 kroner fra HTH fikk de et puff i riktig retning for å totalrenovere kjøkkenet. Nye gulv ble støpt, for å jevne ut skjevheter. Gammel vinyl er erstattet med eikeparkett. Tak og vegger er bygget opp på nytt og to gamle kjellervinduer er blendet igjen. I dag er det kjøkkenskap på en hel kortvegg. Tre store vinduer og en glassterassedør ut til hagen, gir rikelig med dagslys inn i rommet på ca 30 kvadratmeter.

Skapene gir god plass til alt kjøkkenutstyret.

Alle fargepaletter i huset er nå i lyse valører, også gangen og trapperommet i kjelleretasjen er nyoppusset.

− Benkeplatene er jeg ekstra stolt over, dette var delvis ubehandlet eikeplater. En lokal møbelsnekker har skåret ut platene etter mål, og pusset dem med 120 mm grovt sandpapir. Selv har jeg pusset platene i flere omganger med diverse fint sandpapir, og oljet dem selv med syv strøk.

– Det jeg er mest fornøyd med på vårt nye kjøkken er de gode benkeplatene som gir rikelig med arbeidsplass. Jeg har også fått mange skuffer og skap og montert gassovn i tillegg til induksjon. Kjøkkenet har blitt akkurat slik som jeg ønsket meg, sier Camilla.

Camilla Rise:

Camilla jobber på Vasstun Hotel, og bor på Skare i Odda, i en enebolig som var ny i 1977. Her har hun bodd de siste 12 årene, sammen med sin mann og deres to barn. Barna er 14 og 16 år gamle. Camilla Rise er glad i å lage mat og invitere familie og venner på middag. De har nå god plass til 12 mennesker rundt langbordet på kjøkkenet.

Camilla er mest fornøyd med:

  • Brede skuffer.
  • Raust med benkeplater som er laget selv med god hjelp og veiledning fra møbelsnekker.
  • Nye hvitevarer. Hun er ekstra godt fornøyd med gassovnen og induksjonsovnen.
  • Kjøkkenøyen er bygd som et frittstående spisebord og kan forlenges.

Camillas beste tips:

  • Bruk god tid på planleggingen.
  • Tenk godt gjennom hvordan du skal bruke kjøkkenet. Hvis du er glad i å lage mat er det viktig å ha god plass å jobbe på.
  • Gjør kjøkkenet til en trivselsplass der det er godt å være.