Planlegg kjøkkenet

Det er ikke verdens største kjøkken. Men det er god plass til et stor spisebord, og ikke minst - siste nytt innen kjøkkenteknologi.

All oppbevaring i nedre del av kjøkkenet er skuffer  - med plass til matforråd, kjeler og mye mer. Induksjonstopp fra Siemens, benkeplater i svart laminat fra Sentens, vifte fra Fläktwoods
All oppbevaring i nedre del av kjøkkenet er skuffer  – med plass til matforråd, kjeler og mye mer. Induksjonstopp fra Siemens, benkeplater i svart laminat fra Sentens, vifte fra Fläktwoods.

Dette er også et kjøkken som er bygget for å kunne forandres og moderniseres.

Det ble valgte å satse på en klassisk kjøkkeninnredning, hvit med få detaljer. Kjøkkenet kommer fra Sentens og er å få kjøpt i Electrolux Home-butikkene.

Den svart/ hvitt-mønstrete tapeten og de svarte benkeplatene er detaljene som gir et moderne og personlig kjøkken.

– Tanken var at man skulle kunne gjøre endringer på kjøkkenet ved hjelp av beskjedne virkemidler, sier Diana, som bor i huset med mann og to barn.

– Veggene er lette å male eller tapetsere hvis man har lyst til det, og benkeplatene er ganske lette å skifte.

Praktisk oppvask
– Alle satser på glatte skapdører i dag, men vi ville ha noe klassisk. Først vurderte vi benkeplate i stein – men jeg er glad for at vi valgte laminat. Det gir mindre støy, og ingenting går i stykker, sier Diana.

Klassisk, men moderne stil på kjøkkenet.
Klassisk, men moderne stil på kjøkkenet.

Oppvaskkummen er nedfelt og uten kant – det er derfor ingen risiko for at gamle matrester, og annet som er vanskelig å fjerne, samler seg. Den er også utstyrt med såpedispenser. Det er en liten detalj, men svært smart, ler Diana.

Husets gamle kjøkken var fra starten av 80-tallet, da huset ble bygget. Ønsket var at det nye kjøkkenet skulle ha bra med arbeidsflater, et moderne uttrykk og enkelt kunne forandres.

Et moderen uttrykk styres ikke bare av farge og form, men også av teknikk. I dette kjøkkenet finnes alle nyheter: dampovn, induksjonstopp og mikrobølgeovn kombinert med grill. Alt i rustfritt stål.

Alle disse smarte løsningene gjør kjøkkenet funksjonelt og lettstelt. Det er velegnet for et praktisk småbarnsliv. Ønsker man forandring, kommer man langt med nye benkeplater og litt ny farge på veggene.