Planlegg kjøkkenet i detalj

Kjøkkenet er et av boligens mest brukte rom og bør følgelig være et praktisk og lettstelt rom. Kjøkkeninnredningen skal oppfylle en del funksjonelle krav, samtidig som man forsøker å skape et hyggelig oppholdsrom. Det er lett å skape en spesiell stemning på kjøkkenet.

Kjøkkenet er i ferd med å bli familiens nye oppholdsrom. Noe som i stor grad skyldes smarte og spennende kjøkkenløsninger. Det skal være hyggelig å innrede et kjøkken. men det er mange valg å ta og veien frem til en ferdig løsning synes for mange lang. Ved å endre planløsning, farger og tilbehør kan man forandre stilen på kjøkkenet totalt. Det viktigst er imidlertid at ditt behov blir ivaretatt, deretter om du ønsker deg et kjøkken som er trendy, klassikk, gourmetpreget, typisk norsk, robust osv.

Bruk veiledning
For å hente ideer i denne fasen av planleggingen, kan du la deg inspirere av profesjonelle dekoratører og arkitekter. Det tryggest er nok imidlertid å søke profesjonell hjelp og veiledning hos en av landets mange tilbydere av kjøkkenløsninger. Dette kan være med på å bidra til en tryggere vei frem til et nytt kjøkken. Du får da en samtalepartner som er trenet i å se løsninger der du kanskje ser problemer, og sammen kan dere komme frem til den optimale løsningen for deg.

Detaljene teller
Et godt tips er å ta nøye mål av kjøkkenet. Du kan da ned i minste detalj få planlagt kjøkkenet ditt på papiret eller om du vil på dataskjermen. Det kan også hjelpe å få besøk av kjøkkenprodusenten hjemme, slik at dere i ro og fred kan gå igjennom løsninger og detaljer, samtidig som du da overlater ansvaret for målearbeid etc. til kjøkkenprodusenten. Ut i fra tegningene får du et godt bilde på hvordan kjøkkenet kommer til å bli, samtidig som du får et reelt kostnadsoverslag.