Nytt kjøkken til et par tusenlapper

Familien var lei av den blå kjøkkeninnredningen, og besluttet å male hele rommet, både vegger og innredning.

Da eierne kjøpte huset i 1997 ble alle rommene pusset opp. I kjøkkenet valgte de en blå Norema kjøkkeninnredning, en farge som den gang var både hyggelig og moderne. Etter 10 år hadde familiens medlemmer sett seg lei på den litt sterke blåfargen og ønsket forandring. Ettersom innredningen var svært solid og overhodet ikke slitt, syntes det vel ekstravagant å skifte ut hele kjøkkeninnredningen. Hvitevarene var allerede byttet ut, så det mest praktiske ville være å beholde den eksisterende innredningen. I ett blad så eierne at et tilsvarende kjøkken var blitt pusset opp ved å sende skapdører og skuffefronter til hellakkering hos et billakkererfirma. Eierne tente på ideen, men besluttet i stedet å male alle frontene selv.

Så godt som nytt
Det første som ble gjort, var å velge en lys farge – vaniljehvit, som passet til parkettgulvet i ask og flisene på veggen. Disse ønsket eierne å beholde. Den samme fargen ble benyttet både til innredningen og veggene for å få et mest mulig helhetlig uttrykk.

Dag 1 ble treverket vasket med salmiakk, deretter slipt lett for at malingen skulle feste godt på treverket. Deretter ble det første strøket med grunning påført.

Dag 2 ble innredningen malt med ett strøk silkematt maling for treverk.

Dag 3 ble det andre strøket maling påført innredningen.

Dag 4 ble innredningen malt med det tredje og siste strøket.

Malingen kostet 1400 kr og nye stålhåndtak til skap og skuffer kostet 700 kroner.

Fullstendig forvandling
Vi regnet jo med at kjøkkenet kom til å bli annerledes, men at endringen skulle bli så stor, ante vi ikke, forteller de fornøyde eierne. – Innredningen ble jo som ny, i tillegg ble hele rommet lyst og trivelig. Vi anbefaler andre som har en solid, eldre kjøkkeninnredning å gjøre noe tilsvarende. Ofte tenker man at alt må rives ned og man må kjøpe nytt. Men det er ikke alltid nødvendig, og med tanke pris er det jo utrolig hva man får igjen for pengene ved å gjøre arbeidet selv. Vi er kjempefornøyd med vårt ”nye” kjøkken.