Moderne kjøkkendesign – til halv pris

Ved å importere kjøkkenskapene direkte fra Italia fikk en ung familie i nybygget hus på Høvik, utenfor Oslo realisert sin kjøkkendrøm til halv pris.

bildetekst
Skap fra gulv til tak er plassert langs den ene kortveggen for å utnytte plassen best mulig til oppbevaring av kjøkkenutstyr. Kjøleskap og fryser med stålfront kommer fra Gaggenau.

Kjøkkeninnredningen fra italienske Boffi er skreddersydd til familien Slorebys moderne og arkitekttegnede hus på Høvik. Huseier, arkitektfirmaet Moderne Arkitekter & Design og  kjøkkenleverandøren har samarbeidet om å få frem det stilrene resultatet. Boffi har lagt inn aktuelle mål på kjøkkenet i sitt dataprogram og levert nøyaktige tegninger av hvordan hvor det skulle monteres.  Skapene er levert etter mål med dører i høypolert, dyp blå lakk, som er slitesterke og lette å holde rene.

Skapdørene med glatt profil passer perfekt  til den moderne funkisboligen som er utstyrt med åpen kjøkkenløsning.  Åpen løsning er sosialt, men krever også at man holder en viss orden slik at det ser ryddig ut på kjøkkenet. På den ene kortveggen er det montert  skap helt opp til taket for å utnytte plassen best mulig til oppbevaring av kjøkkenutstyr. Her er det også installert kjøleskap og fryser.
På veggen under vinduet et det benkeskap. Kjøkkenet har kun tre overskap med transparente dører for å understreke den luftige atmosfæren i huset. Innerst i hjørnet er kokeplatene plassert. Dermed unngås direkte innsyn til kjelene fra spiseplassen, som er plassert nær de store panoramavinduene i stuen. Alle materialer som er valgt i rommet er av førsteklasses kvalitet.
På gulvene er det lagt slitesterk skifer, og benkeplatene består av glattskurt, sort granitt. Kronen på kjøkkenverket er en skulpturell peis som er plassert i hjørnet og  som sprer stemning og varme i det kombinerte koke – og spiserommet.

Kjøkkenfakta:

  • Kjøkkeninnredning: Italienske Boffi.
  • Hvitevarer: Gaggenau.
  • Peis: Designet av Moderne Arkitekter & Design, utført av murmester Calle Andersen.
  • Benkeplater: Sort granitt, Nero Assolutto fra Sigvartsen Steinindustrier i Sandvika.
  • Små keramiske fliser over kjøkkenbenken: Flisekompaniet, glassmosaikk.
  • Skifergulv: Sort Brasiliansk skifer levert av Lenngren & Co Naturstein.
  • Kjøkkenvindu: Merbau