Luftig kjøkkenløsning

Eneboligen fra 1973 på Bekkelagshøgda var moden for full renovering da eieren flyttet inn i sitt gamle barndomshjem. Han valgte å rive flere av veggenene i første etasje for å skape et åpent og luftig allrom.

Kjøkken og spisestue henger fint sammen. Den flotte steinplaten i front deler rommet og er et smykke i seg selv. Barstoler fra Bolia.
Kjøkken og spisestue henger fint sammen. Den flotte steinplaten i front deler rommet og er et smykke i seg selv. Barstoler fra Bolia.

 Husets grunnflate er relativt liten, og derfor ble det viktig for den unge familien som nå skulle leve her å øke romfølelsen og få inn mer lys og luft i boligen.

Det eksisterende kjøkkenet ble revet ned. De stod da igjen med et stort rom på 65 kvadratmeter, hvorav 18 kvadratmeter er kjøkken. Familien ville gjerne ha en åpen kjøkkenløsning med minst mulig overskap, slik at rommet skulle henge mest mulig sammen med resten av det åpne allrommet.

For å sikre seg plass til å bevege seg mellom kjøkkenøya, vasken og kjøleskapet risset de opp på gulvet hvor innredningen skulle stå.

De tegnet også opp løsninger på skapoppheng etter standardmål fra HTH. Kjøkkenleverandøren leverte skapene og monterte dem perfekt på plass. HTH-skapene er laget av sponplateskrog og dører av mdf-plater. Alle over flater er malt i lys sandfarge i fargekoden 1002Y.

Kjøkkenet fra HTH i mdf-plater er praktisk og luftig. Øya i midten har dobbel dybde, og dermed plass til stekeovn og skap.
Kjøkkenet fra HTH i mdf-plater er praktisk og luftig. Øya i midten har dobbel dybde, og dermed plass til stekeovn og skap.

 Nye overflater

I tillegg til kjøkkeninnredning er både tak, vegger og gulv nye.

Huset er bygget med frittbærende takkonstruksjon, noe som betyr at huset er selvbærende i ytterveggene. Her var kun en langsgående bærevegg, dermed var det enkelt å bygge om, og veggene rundt kjøkkenet kunne lett fjernes.

I taket er det lagt gipsplater som først er sparklet grundig og deretter påført armeringsstrie som er malt eggehvit med fargekoden 0502Y. Taket er fôret ned 23 millimeter for å få plass til elektrisk skjult anlegg og downlights som ble lagt i spotkasser.

I veggene var det ikke nødvendig med utforing. Alt elektrisk opplegg er slisset inn i de gamle veggene.

Malermester Paul Arne Braathen har malt alle overflater. Han har også malt de opprinnelige vinduskarmene, som eierne valgte å beholde. På gulvet er det lagt eikeparkett oppå linoleumen fra 1973.

  

Dette ble gjort:
  • Alle lettvegger ble fjernet
  • Nytt tak
  • Nytt gulv
  • Nye vegger
  • Nytt røropplegg
  • Ny kjøkkeninnredning fra HTH

Fargekoder:

  • Vegger: 0502Y
  • Skapdører: 1002Y