Klassisk og funksjonelt kjøkken

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble funksjonelt.

I utgangspunktet var kjøkkenet i svært dårlig forfatning. Lekkasjer fra en takterrasse over leiligheten hadde resultert i store fuktskader. Mesteparten av det gamle interiøret hang nærmest på halv tolv, og behovet for en totalrenovering var absolutt til stede.

Eieren tok kontakt med Kjøkken Skredder’n, som umiddelbart kastet seg over jobben. Alle gamle materialer og alt gammelt utstyr ble fjernet. Deretter startet det møysommelige arbeidet med å bygge kjøkkenet opp fra grunnen. Da det i utgangspunktet hadde bestått av to rom, var det høydeforskjeller på gulvplan. For å få bukt med dette ble gulvet armert og flytsparklet, før det ble lagt et massivt eikegulv. Nytt innertak ble montert, og veggene utstyrt med nytt panel.

God atmosfære
Da innredning skulle velges, var ønsket et kjøkken i klassisk stil som passet til leiligheten. Samtidig skulle det ha moderne løsninger, slik at det også var funksjonelt. Valget falt på en kjøkkenmodell fra Marbodal – Lindø. Her er det klassiske og funksjonelle smeltet sammen til en harmonisk symfoni. Den varmgrå fargen gir rommet en rolig atmosfære som innbyr til både festlige lag og gode samtaler ut i de små timer. Den flotte benkeplaten i marmor er med på å løfte helhetsinntrykket, samtidig som den gir plass til eksperimentering med spennende matretter. De integrerte hvitevarene i rustfritt stål glir naturlig inn i miljøet, og glassplaten som erstatter de tradisjonelle flisene over komfyren, bidrar til å gi kjøkkenet et elegant preg.

Flotte detaljer
Under vinduet er det montert lave kompletteringsskap som kan benyttes til sitteplass. Ved behov kan det legges inn en løs plate i nisjen, noe som gir ekstra benkeplass. Den helsveisede oppvaskbenken i rustfritt stål har fått en nostalgisk kran og en moderne såpedispenser. Det store vitrine/framskapet som er montert på motsatt side av komfyren, er utstyrt med marmorplate og dører med krakelert glass. Her er det rikelig med plass til servise dekketøy. I dag fremstår kjøkkenet både stilrent og elegant og i tråd med eierens ønsker.

Forbrukerinfo:
  • Marmorplate:
    Marbodal Glassplate: Glasshuset, Oslo
  • Såpedispenser: Intra Blandebatteri: Damixa tradition www.damixa.com
  • Lys under skap:
    Marbodal