Interiørhjelp langt fra folk?

Trenger du interiørhjelp til feriehuset? Fjerninnredning kan være løsningen.

Et sommerhus i den trangeste fjord eller ei hytte midt på vidda kan være en utfordring om behovet for interiørhjelp melder seg. Og ikke alle bor slik til at de har en interiørdesigner de trives med i nærheten. Alternativet kan være fjerninnredning.

– Jeg drar gjerne dit kunden er, men jeg må ikke. Det er godt mulig å utarbeide interiørdesignet ut fra bilder, foto og tegninger, forteller interiørdesigner Tove Meldgaard.

Fra Tromsø til Italia
Selv har hun flere ganger jobbet med interiøroppgaver i boliger flere hundre kilometer unna.
– Jeg har blant annet gjort et kjøkken i Sykkylven på Sunnmøre og et barnerom i Åsane utenfor Bergen uten at å ha satt mine ben der. Nå sitter jeg her i Oslo og jobber med et prosjekt i Tromsø, sier Meldgaard.

De fleste private som oppsøker interiørdesignere, ønsker hjelp med hjemmet. Men det behøver ikke begrense seg til boligen.
– Også fritidseiendommer blir mer og mer aktuelt. Og for noen betyr det sommerhuset i Italia. Jeg arbeider da ut i fra en befaring, dersom nødvendig, samt tegninger og bilder.

Direkte levering
Fjerninnredning uten befaring krever litt ekstra av deg som kunde. Skal interiørkonsulenten kunne utarbeide skikkelige løsninger, trengs det bl.a. nøyaktige målinger av rommet eller boligen som skal innredes.

I følge Meldgaard er det ikke bare interiørplanene som kan ordnes fra avstand.
– Det aller meste kan like gjerne ordnes herfra som på stedet. Det er f.eks. helt kurant å bestille møbler direkte til kundens adresse i utlandet. Og i og med at jeg har kontakt med en norsk eiendomsmegler som er bosatt i Italia, kan det også ordnes med håndverkere der om det er behov for det, forteller hun.