Høyglanset harmoni

Familien på fire valgte å bygge på huset for å skape et rommelig, praktisk kjøkken med lys fra himmelen.
Twitter Print

Mats og pappa Per sitter ofte i den påbygde delen av kjøkkenet.

– Da vi kjøpte huset var det et forferdelig kjøkken her, forteller huseier Lisbeth. – Det var eldgammelt med en fæl tapet med noen damer på. Det var veldig brunt, husker hun.

– Et ungt par eide huset før og de hadde bygd på huset, men ikke gjort noe med kjøkkenet. Det var ingen tvil om at vi skulle pusse det opp. Vi har revet alt her, taket ble fjernet og vi slo ned veggen inn til et lite spiskammers ved siden av, viser hun.

Tidløst
Kjøkkenet i huset på Fjellstrand er nå lekkert, lyst og rommelig med høyglansede hvite fronter og takhøye overskap. Det er integrert komfyr og oppvaskmaskin og kontraster i materialene. Komfyr og viftehette er i stål, og en stålplate bak komfyren skaper illusjonen av en vertikal stålsøyle midt i kjøkkenet.

Innredningen er blank og skinnende hvit. Vegger og tak er også holdt helt lyse. Benkeplaten er i lyst treverk og står fint til det hvitlakkede gulvet. På veggen over kjøkkenvasken er det lagt små fliser i glassmosaikk, i en sart aquafarge som reflekterer lyset.

– Kjøkkenet er fra Ikea, Abstrakt hvit med høyglansede fronter. Jeg hadde sett kjøkkenet før og syntes det var veldig fint, forteller Lisbeth. Dessuten er jo Ikea-kjøkken rimelig. De takhøye skapene er jeg også veldig fornøyd med; her har vi plass til mye, og vi slipper å vaske på oppå skapene, smiler hun.

Nytt påbygg
– Gulvet er i heltre furu, lakkert med oljelakk tilsatt hvitmaling, kan Per, far i huset, fortelle. – Lisbeth fikk blandet hvitmaling i oljelakken, og slo til med dobbelt så mye hvitmaling som de anbefalte hos fargehandelen.

Selv om det nye kjøkkenet var fint, følte de etter hvert at det ble for lite. Et større kjøkken var nødvendig med barn i huset, og de endte til slutt opp med en smart løsning hvor hele huset ble forlenget. Dermed fikk de spisekrok, en ekstra tv-stue og utvidet plass i andre etasje.

– Vi visste vel hvordan vi ville ha det, men fikk hjelp av arkitekt Gjøen til å tegne ut løsningene, forklarer Lisbeth.

Vinduer funderte vi forresten litt over. Vi har fjell på den ene siden og kunne ikke ha vindu i den retningen. Vi ville ha lys og endte dermed opp med takvindu. Her strømmer lyset inn over spisestuen og gir rikelig med dagslys.

Kjøkken som oppholdsrom
Kjøkkenet er laget i vinkel og er åpent mot stue og tv-stue. En åpen hylle lager en naturlig romdeler mot tv-stuen. Det er praktisk og luftig.

Her har familien en fin kombinasjon av gammelt og nytt, høyglanset stramt kjøkken mot møbler som har levd flere generasjoner. En biedermeiersofa funnet på auksjon skaper en personlig stil sammen med et solid spisebord fra en annen auksjon. De klassiske stolene til Arne Jacobsen binder det hele sammen til et stramt, sjarmrikt og stilfullt miljø.

Forbrukerinfo:

Twitter Print

Mest leste artikler