Herskapelig og herlig

I et helt vanlig hus fra 1960-tallet på Lillestrøm har en familie realisert drømmen om et flunkende nytt kjøkken i uvanlig utførelse. Alle skap er snekret for hånd av førsteklasses materialer med presise snekkerkunnskaper.

– Vi ønsket et kjøkken som vi kan leve med lenge og som tåler å eldes med sjarme, forteller paret som valgte å satse på ekstra høy kvalitet da de bestemte seg for å fornye kjøkkenet. De tok kontakt med et snekkerfirma for å gjennomføre sine planer. Målet var å skape et engelskinspirert drømmekjøkken med massive treskap og åpne vitriner. Stilen skulle være nostalgisk, tilpasset familiens personlige behov.
– Da resultatet av fornyelsen var sluttført var drømmen innfridd, sier huseierne. Skreddersydd håndverk-kjøkken er utført av firmaet Grønli & Paixao på Strømmen i Akershus. Duk fra Poesi Interiør. Stolputer og liftgardin fra Åhléns.

Før den tid ble gamle skap fra 1960-tallet revet ut. Ved å fjerne et par vegger fikk de også åpnet opp for større areal. Veggene ble kledd med ny perlestaffpanel og i taket ble det lagt malte gipsplater. I overganger mellom vegg og tak er det montert profilerte lister med innfelt downlights for å gi rommet stemningsfull belysning. Mor i huset har i samarbeid med snekkerfirmaet kommet frem til innredningen av rommet. Selve snekkerjobben er utført av håndverksfirmaet som har solid fagkompetanse.

Skap og vegger er malt i samme behagelige vaniljefarge for å gi rommet lys atmosfære. Komfyren har sentral plassering med grueløsning omgitt av benkeplate i patinert bjerk. Treplaten er lakkert for å holde seg pen og for å unngå hyppig vedlikehold.
Det er mange gjennomførte detaljer å hvile øynene på i dette kjøkkenet. Her er profilriller i listverket og klassisk tallerkenhylle over oppvaskkummen. Servantarmatur og knotter i gammel stil utført i børstet messing er nok et bevisst designgrep i det stilsikre kjøkkenet, som er laget med tanke på et langt kjøkkenliv.
– Nå har spisestuen fått skikkelig konkurranse, det er nemlig her, i boligens hjerte, gjestene trives best, sier det fornøyde paret. 
  Far i huset rører i suppegryta, omgitt av skuffer og skap der kjøkkenutstyret er plassert i nærheten. Komfyren har grueløsning med plass til innebygget avtrekksvifte.
Oppvaskkummen er stor og dyp utført i hvit porselen fra produsenten Lino. Blandebatteri kommer også fra Damixia. Over vasken er det montert en klassisk tallerkenhylle med plass til fargerikt porselen fra Wedgewood. Tinnfat er fra Bolia.

 

Tips:

  • Sjekk referanser når du velger håndverkskjøkken, og sørg for at bedrirten har godkjent mesterbrev.
  • Betal ikke på forhånd, men først når jobben er sluttført og du går god for resultatet.
  • Be om skriftlig tilbud, der alle kostnader er beregnet.
  • Få klargjort hvor lang tid arbeidet vil ta fra begynnelse til slutt.
 

Maling:

Kjøkkenskap og vegger er malt i hvit narciss fra Jotun. Halvblank.

Fordeler med norsk håndverkskjøkken i heltre:

  • Du får et personlig kjøkken skreddersydd til ditt behov med flere skisseforslag på ulike løsninger.
  • Lang levetid og ofte 30 års garanti.
  • Enkelt vedlikehold. Kan males om hvert 10 år.
  • Mindre firmaer som leverer håndverkskjøkken er ofte avhengige av ”positiv jungel-telegraf” og vil sette sin ære i å levere plettfrie vare og reparere småsaker uten tilleggskostnader.
  • Et middelstort kjøkken kan monteres opp på to dager.