Det gode liv på Tjøme

Med unik beliggenhet på et høydedrag og sjøutsikt fra flere kanter, nyter ekteparet fra Drammen det gode liv både inne og ute på sin nyoppussede fritidseiendom på Tjøme.

Vi falt pladask for den sjarmerende naturtomten med det samme vi oppdaget at stedet var til salgs, sier ekteparet. Panoramautsikt utover fjorden og flere 70 år gamle furutrær med grener formet av vinden tok oss med «storm». Nå er det fire år siden vi overtok eiendommen, og mye har skjedd siden den gang. Det var aldri aktuelt for oss å rive den gamle 1950tallshytta og bygge ny, men i praksis var det kun skallet av bygningen som sto igjen da alt opprinnelig inventar ble revet ut.

Gammelt ytterpanel, som var stående og malt i okergult, ble fjernet og erstattet med ny isolasjon og ny liggende ytterkledning. Utvendig ble hytta malt i en lys, vaniljegul farge. Den milde valøren gjør at hytta fremtrer som diskré i terrenget. Samtlige vinduer og dører er erstattet med nye, omgitt av hvitmalt listverk.

Se flere bilder fra den flotte hytta her!

Innvendig ble veggen mellom kjøkken og stue revet for å åpne opp rommet. Taket i den kombinerte stuen og kjøkkenet ble fjernet opp til mønet for å utnytte takhøyden maksimalt. På gulvet er det lagt bred og solid skipsgulv. Etter at vegger og tak ble malt i lyse kremfarger, fremstår oppholdsrommet som lyst og luftig. Oppussingen omfatter også renovering av tre soverom og nytt badeværelse med dusj og separat toalettrom. Tidligere var det ikke eget bad i hytta.

Da allrommet var klart til å innredes, ble det valgt kremhvit sofa og spisestue. Kjøkkeninnredningen har lys eggeskalltone i harmoni til vegger malt i vaniljevalør. Kun en rød lenestol, pynteputer i rødt og et blått maleri over sofaen med maritimt motiv, bryter med de lyse fargene. Hytta benyttes av familien hver helg fra april til oktober, samt hver dag fra 20. juni til 20. august. Her ute nær sjøen lever de tett på vær og vind, noe som er den ultimate sommerdrømmen for den lille familien som består av mor, far og datter på 12 år. Når det blåser friske høststormer, fyres det opp i peisen, som gir lun og sjarmerende varme i hytta. Tidlig vår og senhøstes kobles hyttevarmen på ved å ringe et nummer fra mobilen, som er direkte knyttet opp mot fjernstyrt varmeanlegg. Dermed kan famillien låse seg inn i en lun og oppvarmet hytte.

Se flere bilder fra den flotte hytta her!

Herlige uteplasser
Etter at hovedbygning på 110 kvadratmeter, samt et lite gjestehus på 24 kvadratmeter og sjøbod på 20 kvadratmeter var ferdig oppusset, gikk familien løs på å temme den åtte mål store tomten. For å komme ned til sjøbod og brygge måtte familien tidligere passere et forholdsvis bratt terreng på sti nedover til sjøen. I dag er det anlagt steintrappeløp av naturskifer helt fra hytteterrassen til bryggekanten. Et arbeid som er utført med solid håndverksmessig presisjon. Her er det både solid rekkverk og lamper som lyser i mørket, noe som gjør det trygt å gå i trappene, også etter mørkets frembrudd. Langs steintrappen er det rikt beplantet med prydvekster og nyttevekster, blant annet jordbær og urter.

På platået rundt hytta er det terrasser av naturskifer og treverk.

Praktisk utekjøkken med levegg av naturstein og glassvinduer skaper ly for vinden og gjør uterommet mer intimt. Her står gasskomfyr og grill klar til bruk, samt utslagsvask, kjøleskap, benkeskap og røffe arbeidsbenker i sort skifer.

På baksiden av utekjøkkenet er det bygget skiferterrasse med utendørs svømmebasseng og jacuzzibadekar. Oppvarmet bassengvann på 25 grader benyttes daglig av familien når de er på hytta. Et smart bassenghus skyves over bassenget både av sikkerhetsmessige hensyn og for å unngå at rusk fra blant annet trær faller ned i dette. På kjølige dager svømmer familien gjerne under taket, i oppvarmet vann.

Å sette i verk et såpass omfattende renoveringsarbeid både inne og ute, krever dyktige håndverkere.

– Vi har vært svært heldige og kun samarbeidet med høyt kompetente fagfolk som har gitt oss gode råd underveis, sier ekteparet. Det var viktig for oss å spille på lag med naturen og ikke la hytta fremtre som prangende. Ved å satse på kvalitet i alt fra maling til muring og legging av skiferterrasser kan vi nå nyte eiendommen uten store vedlikeholdsoppgaver fremover.

– Dessuten er det en god følelse å vite at hytta er solid satt i stand slik at at neste generasjon også kan ha stor glede av stedet.

Se flere bilder fra den flotte hytta her!

Mer informasjon:
Byggmester Bjørn Engen A/S
tlf. 33 32 02 39
Jotun
tlf. 33 45 70 00
www.jotun.no
Boen,

tlf. 38 06 66 00
www.boen.no
Ring hytta varm
www.hyttami.no
Byggmester Leif Petter Larsen
tlf. 33 32 37 17
Stensland & Meum A/S
tlf. 33 32 85 77
Murerfirma Reinert Nydal
tlf. 33 32 33 33
Olaf B.Terjesen A/S ørleggerforretning
tlf. 33 34 55 64
Arne Røsland Elektro A/S
tlf. 33 39 09 32
Langved blikkenslagerverksted
tlf. 33 39 16 06