De viktige kjøkkendetaljene

Detaljene på kjøkkenet kan utgjøre forskjellen mellom irritasjon og glede.

Foto: Produsentene

– Livet er fullt av irriterende detaljer. Sørg for at ikke kjøkkenet også er fullt av dem, oppfordrer Merethe Helland, markedskoordinator ved Marbodal.

Skap til å leve med
Skuffer og skap som smelles igjen, enten det skyldes en krangel eller dårlig tid, skaper støy og uro i hjemmet. Men det er ikke alltid like lett å lære en travel åtteåring eller en irritert tenåring, at skapdørene ikke skal smelles igjen. Alternativet er å montere dempere på dørene. På den måten vil selv en skapdør som slamres igjen, lukke seg stille og rolig.

– Demperne våre klipser man bare på hengslene, noe som gjør at det er lett å ettermontere, sier Helland

Hjørnebenkeskapet er de glemte redskapers hjem. De er romslige, men notorisk vanskelige å utnytte på en god måte, og det er ikke uvanlig at de gjenstandene som havner bakerst i hjørneskapet, sjelden ser dagens lys igjen. Det finnes mange løsninger på markedet. Sørg for at du velger en du kan leve med. Marbodal har for eksempel lansert et hjørneskap med hyller som går på skinner, slik at du enkelt kan trekke ut hele hylla og nå tak i alt som står der.

– Kjøkkenet kan være aldri så pent, men hvis dørene smeller, skuffene skrangler, eller du ikke når det du trenger, vil du ikke være like fornøyd. Detaljene er viktige, og derfor er det lurt å legge litt ekstra penger i det. Kjøkkenet skal være praktisk så vel som lekkert, sier Helland.

Tenk sikkerhet
Har du småbarn i huset, bør du sikre skap med farlig innhold. Det kan du enklest gjøre ved å montere dørsperrer på skapene. Men pass på at dørsperrene i seg selv ikke utgjør en risiko for barna.
– En del dørsperrer står rett ut når de ikke er i bruk. Våre dørsperrer klappes ned når døra er åpen. Dermed risikerer du ikke å stikke ut barnas øyne, sier Helland.

Glem heller ikke farlige kjemikalier og medisiner. Med et låsbart medisinskap som for eksempel kan plasseres i høyskapet, behøver du ikke bekymre deg for at poden skal få tak i giftige stoffer.

Stort utvalg
For den miljøbevisste, er kildesorteringsbøtter en god hjelp i hverdagen. Ingenting legger så fort en demper på beslutningen om å leve mer miljøvennlig som kildesortert avfall som flyter på feil steder. Sett opp et godt system fra dag én med hjelp av kildesorteringsbøtter. Du bør ha et par større bøtter til de store tingene, i tillegg til et par mindre bøtter.

Det finnes i det hele tatt et utall av detaljer som kan gjøre kjøkkenet mer brukervennlig: Uttrekkbar hylle for bruskasser for den tørste, krydderskuffer for gourmeten, et fastskrudd gryteunderlag i benkeplaten for kokken o.s.v. Det gjelder bare å finne de detaljene som gjør hverdagen lettere for akkurat deg og din familie.

Forbrukerinfo
Marbodal, tlf: 69 20 52 52
Norema, tlf: 61 31 81 00
Sigdal, tlf: 66 82 23 00
Huseby, tlf: 33 06 12 00
Norform, tlf: 90 51 92 44
Kvik