8 smarte kjøkkentips fra Inmente

Her får du åtte grunnleggende råd når du skal planlegge kjøkkenet ditt.


 1. Kjøkken fra Inmente

  Kjøkken fra Inmente.

  Avdekk behov
  Vurder hvilke aktiviteter som skal foregå på kjøkkenet og hvem som skal bruke det. Se det så i forhold til rommets størrelse/muligheter og økonomiske rammer. Hva med familiesituasjonen og familiens livssyklus? Fokus på dette vil hjelpe deg med mange valg underveis.
 2. Inspirasjon og planløsning
  Mål opp rommet og merk av vann/avløp, avtrekk, radiatorer, vinduer og dører med slagretning. Hvis man ønsker å fjerne vegger mot andre rom, er det viktig og avgjøre om de er bærende. Besøk kjøkkenforhandlere, les interiørblader og begynn planleggingen Det er først når ideene kommer ned på papiret arbeidet begynner, det er som regel plass til mindre enn ønsket. Også de økonomiske rammene bør gjennom-gåes tidlig, for best mulig å nærme seg en realistisk løsning. 
 3. Farge og modell
  Beste råd her er: Tenk fremover! Kjøkkeninnredningen skal brukes i mange år, tidløse modeller og nøytrale farger kan lettere tilpasses endrede trender. Mht slitestyrke er høyttrykkslaminat eller lakkert tre mindre utsatt for synlige skader etter riper og slag enn f eks malte modeller, noe som kan være viktig å tenke på med små barn. Tenk også over hvordan valg av dørprofil og løsning påvirker fremtidig bruk av tid til renhold. 
 4. Praktiske løsninger
  Undersøk hvilke muligheter leverandørene har mht tekniske løsninger og modulstørrelser. Bruk av overskap og høyskap som går helt til taket gir ekstra lagringsplass og mindre støvtørking. Sokkelskuffer er en smart detalj for å utnytte plassen. Skap med fulluttrekk, gode hjørneskapsløsning, praktisk avfallshåndtering og skuffer med god dybde og innredning er avgjørende for optimal plassutnyttelse og funksjon. 
 5. Benkeplater
  Stavlimte treplater er lekre å se på, varme å berøre og gir spesielt malte kjøkken et estetisk løft. Skal vedlikeholdes, men kan stort sett pusses og oljes opp igjen til et evig liv. Coretop/Corian er kunststoff som kan pusses/slipes som treplater, god resistens mot fuktighet og mange muligheter for farger/mønstre, kan oftest repareres ved evt slitasje/skader. For laminatplater er det viktig for livslengden at ender og hjørneskjøter er fabrikktilpasset, da kjernen er av spon. Mange fremkantmuligheter og mønstre, intet vedlikehold og lav pris. Granitt har stor slitestyrke og holdbarhet, kan imidlertid oppleves som kalde/harde og gi hard akustikk i store flater. Kan også kombineres med andre materialer. 
 6. Vask
  Vasken er den mest brukte arbeidsplassen i kjøkkenet. Jo mindre benkeplass, desto viktigere er det at vasken også kan fungerer som en arbeidssone. Hør hva som finnes av tilpasset tilbehør som skjærebrett og skylleskål. Avrenningsfelt er praktisk, ikke minst dersom benkeplaten er av tre. Underlimt montering forbedrer så vel hygiene som utseende. Blandebatteri m/uttrekkbar tut øker også bruksvennligheten. 
 7. Hvitevarer
  Viktigst er en god ventilator for å bli kvitt matlukt og damp. Velg leverandører med godt innarbeidet servicenett & deletilgang. Sørg for at design og materialvalg på kjøkken og hvitevarer stemmer overens. Fullintegrering av oppvask og kjøl bedrer mulighetene for et helhetlig utseende.  
 8. Montering
  Hør om kjøkkenleverandøren kan påta seg hele prosjektet og komme med et innarbeidet håndverkerteam, som kjenner alle finesser fra sine leverandører. Dette vil ofte være den beste løsningen, og ofte også billigst, da teamet er innarbeidet og ting derfor går lettere.