Vond lukt i kjøleskapet

Sliter du med vond lukt i kjøleskapet som ikke kommer fra matvarer eller andre produkter som oppbevares der?

dårlig lukt i kjøleskap

Det gjør også en av vi i villas lesere. Hun har et 1,5 år gammelt kjøleskap som har begynt å lukte dårlig. Selv har hun gått gjennom alle matvarer, vasket det grundig innvendig, men lukten forsvinner fortsatt ikke. Hva kan være årsaken til dette, og hvordan kan lukten fjernes?

Mugg i plastbeholderen bak kjøleskapet

Flere lesere svarte at de hadde samme problem, og at det kommer fra en plastbeholder som er plassert bak kjøleskapet. Poenget med denne plastbeholderen er å ta i mot avrimingsvann, som da av og til drypper ut gjennom en liten slange rett over koppen.

Grunnen til at skålen er plassert her, og hvorfor det er et varmt rør halvveis oppi skålen, er at dette skal fungere som en “fordampningskål”.

Avrimingsvannet som kommer ut av slangen skal egentlig bare forsvinne av seg selv, men hos noen danner det seg mugg og sopp oppi plastbeholderen.

En del av vedlikeholdet på de fleste kjøleskap er å jevnlig rengjøre utløpet der slangen kommer ut. Hvis man ikke gjør dette vil bakterier og annet få sjansen til å sette seg.

Når det først er satt, så klarer ikke skålen å “dampe bort alt”, etter som en del av det som er oppi skålen ikke var vann, men en slags mugg-suppe.

Så hvis du opplever at det kommer dårlig lukt fra kjøleskapet, men det ikke skylles matvarer eller skitt inne i kjøleskapet, bør du sjekke om det er en plastbeholder bak, og om det er den som lukter.

Rengjør derfor skålen og slangen grundig, slik at ikke kjøleskapet får en vond lukt.

Kontakt produsent

En annen løsning er å kontakte produsenten eller der du kjøpte kjøleskapet hvis du fortsatt har en garanti, hvis problemet fortsette. Har du fortsatt gyldig garanti, kan det være du kan få et nytt kjøleskap.

Problemet kan forekomme på noen spesifikke typer av kjøleskap, og er ikke nødvendigvis et problem som skjer hos alle.