Vårnyheter til kjøkkenet fra AEG

Vi har sett på noen av vårnyhetene til kjøkkenet fra AEG.

Jeg har vært på presentasjonen av AEG Neue Kollektion. AEG lanserer i disse dager sitt nye sortiment innenfor alle produktkategorier.

– Når kjøkkenet blir et stadig åpnere rom, bør produktdesignet være konsekvent gjennomført på alle produktene slik at de går i ett med rommet som helhet, sier markedssjef Lena Wänemark i AEG Norge

– Produktene skal være unike, men bør allikevel gjenspeile kjøkkenet harmoni.

I et kort glimt så jeg for mitt indre min mors gamle, tante Olga som sto foran vedkomfyren og stekte fisk. Antagelig ville hun vil ikke hatt denne ”styggdommen” inn på sitt spartanske kjøkken.

Men, vi er nok mange som gjerne ønsker å oppgradere hvitevarene. Produsentene av dagens hvitevarer har et sterkt fokus på bl.a. energiøkonomi, noe som gjenspeiler seg i alle produktene presentert nedenfor.

Profesjonelle kokker har i mange år benyttet kombidampovner i matlagingen, nå gjør den sitt inntok i våre private kjøkken.

AEG ProCombi

Fordeler med kombidamp

Damp bevarer smak, fuktighet og farge, samtidig som overflaten kan kontrolleres nøye. Bruk av damp er dessuten en sunn måte å tilberede mat på, ettersom man ikke trenger å tilsette fett. De lave temperaturene som brukes ved damping bidrar også til å bevare næringsstoffer, mineraler og vitaminer i maten.

AEG ProCombi har i tillegg til alle de kjente, tradisjonelle AEG funksjonene, tre ulike innstillinger for dampbehandling, 100% dampkoking, 50% damp/50% varmluft og 25% damp.

* 100% dampkoking til koking og tilberedning av frukt, grønnsaker, fisk, kjøtt, ris, poteter og pasta. Dampkokingsmetoden uten trykk bevarer smak og næringsstoffer som ofte går tapt med andre tradisjonelle tilberedningsmetoder.

* Innstilling med 50% damp og 50% varmluft benyttes gjerne i tilberedning av matretter som tertebunner, ragu, puddinger og gryteretter. Metoden kan anvendes til flere retter samtidig uten å blande smaker.

* Innstillingen med 25% damp er utviklet for tilberedning av retter som stek, brød, grateng og gryteretter.

Ovnen har også et spesielt lavtemperaturprogram for å oppnå mørt og saftig kjøtt. Programmet starter ved 120 eller 150 grader (avhengig av mengden kjøtt) og slåes automatisk ned til 80 grader på riktig tidspunkt.

Kontrollpanel
Et helt nytt, interaktivt kontrollpanel gir løpende informasjon under hele tilberedningsprosessen. Panelet viser ovnens temeratur (eventuelt kjernetemperatur hvis steketermometer brukes) hvor mye restvarme som er igjen og gjenstående tilberedningstid.

God berøringssikkerhet, på døren vil det kun være 50 grader Celsius ved en romtepmeratur på 20 grader.Stor gjennomsiktig dør, 20% større enn tradisjonelle ovner

74 liters kapasitet, den er 4,2 cm bredere innvendig enn forrige modell, utvendig er målene de samme og den passer inn i alle standard kjøkkeninnredninger.

AEG Crystal Line

Crystal line modulbasert koketopp hvor man kan velge induksjons-, gass eller keramikkmoduler. Den nye kolleksjonen med kokemoduler gjør at man kan skreddersy matlagingssoner utifra hva man liker å tilbrede og hvordan man ønsker å lage maten.

Kolleksjonen inkluderer følgende moduler:

  • 2 HighLight soner – en 21 cm trippelsone
  • 2 Maxima induksjonssoner
  • Induksjons wok
  • Dobbel gassbrenner

DirekTouch betjening for de elektroniske modulene gir en enkle og sikker betjening. Sonen stilles inn med fingertuppberøriing og kan fininnstilles med glidemekanisme. Displayet under glasset viser til enhver tid status.

MaxiSense induksjonstopp

MaxiSense induksjonstopp tilpasser seg størrelsen og formen på kokekaret og har fått interaktivt TFT fargedisplay.

Koketoppen har fleksible koikesoner som automatisk tilpasser seg størrelsen på en stekepanne eller kasserolle, med diameter opp til 210 mm. Toppen tilpasser seg også formen på kokekaret, så lenge det dekker krysset på den keramiske glassoverflaten.

Det finnes også en stoppeklokke, en vanlig timer og en timer for energisparing som automatisk slås av, før koketiden utløper, for å nytte restvarmen.

AEG ProClean møter forbrukernes behov ved å kombinere overlegen vaskeevne og markedets høyeste volumkapasitet.

AEG ProClean oppvaskmaskin

Ved utviklingen av ProClean oppvaskmaskinene har AEG har valgt å ta utgangspunkt i egen forskning som viser at mennesker har ulike vaner og livsstil. Det finnes ikke noe slikt som en standard mengde oppvask. ProClean har markedest største volumkapasitet, 10 liter mer enn en standard oppvaskmaskin, men med de samme ytre mål. Sammenleggbare kurver og hyller kan heves og senkes slik at den alltid kan tilpasses den enkeltes behov.

Optimale vaskeresultater
ProClean sprayarmen består av en saktegående arm med en roterende høyhastighetsarm festet til seg. I stedenfor å spraye vannet fra samme vinkel ved hver rotasjon får denne en dobbel rotasjon som sikrer jevn og grundig fordeling av vannet i hele maskinen. Sammen med en tredje sprayarm og fem spylenivåer gir denne revolusjonerende løsningen overlegne resultater ved daglig bruk.

Stillegående
ProClean- serien er verdens stilleste oppvaskmskin, bare 37 db i Extra Stille program. Modellene er derfor utstyrt med et lyssignal nederst på døren som lyser på gulvet når den vasker og viser med tall hvor lang tid som er igjen av programme.

Profesjonell kjøleteknologi bevarer matens friskhet og næringskvalitet

AEG ProFresh kombiskap.

Med en ny kjøleteknologi vil 99% av fuktigheten i råvarene opprettholdes en hel uke. ProFresh kombiskap har to separate kjølesystemer. Dette garanterer riktig klima i kjøleskapet, den naturlige fuktigheten oåårettholdes og matvarene tørker ikke ut.

Frysedelens NoFrost-system forhindrer isdannelse og dermed forsvinner behovet for avriming. ProFresh produktene er meget energieffektive og inkuderer modeller i toppklassen A++ som har et 40% lavere energiforbruk enn tilsvarende modeller i klasse A.

Andre tilleggsfunksjoner:

  • Spesiallaget lavtemeraturskuff spesielt beregnet for separt oppbevaring av kjøtt og fisk
  • 44 liters uttrekkbar grønnsakskuff med skillevegg og dobbel bunn
  • CleanAir Control luftfilter som beskytter matens naturlige aroma og hindrer loktdannelse og spredning av lukt til andre deler av skapet.

Med avanserte touch-funksjoner og et oversiktig LCD-kontrollpanel får man rask tilgang til informasjon om temperatur og innstillinger.

AEG Street Hood ovnsvifte er konstruert for stillegående effektivitet.

AEG Street Hood

Ovnsviften er designet for å passe inn med de øvrige kjøkkenapparatene. Elektronisk touch betjening etter glidemekanismeprinsippet gir brukeren enkel og presis innstilling av utsugingsnivået med kun en berøring.