Vakre kjøkkenvifter

Kjøkkenvifter har for lengst blitt designelementer på kjøkkenet. La deg inspirere av disse ti kule kjøkkenviftene vi har funnet.

Man skal selvsagt velge en kjøkkenvifte som oppfyller en funksjon, men det er ingenting i veien for at den kan være flott å se på samtidig. La deg fryde og friste av dette utvalget av ti feiende flotte kjøkkenvifter.

Manhattan på kjøkkenet

Denne kjøkkenviften bringer et hint av storbyen inn på kjøkkenet. Kjøkkenviften kommer fra italienske Falmec, og er å få tak i gjennom Hjem og villa. Du kan velge om du vil ha denne ventilatoren veggmontert eller fritthengende.

Stilrent fra Whirlpool

Whirpool leverer denne enkle, stilrene kjøkkenviften i kombinasjonen rustfritt stål og glass. Kjøkkenviften har halogenlamper for ekstra belysning, og kommer med Whirlpools eget Deep Silent system.

– Utviklet for å gjøre matlagingen mer behagelig. Du vil merke betydelig mindre lyd fra din ventilator, noe som gjør kjøkkenet til et perfekt sted å ha gjester selv når du lager maten.

Maskulin fra Witt
Stilren er også denne vertikale ventilatoren fra Witt. Kjøkkenviften er holdt i rustfritt stål og svart glass, og i kombinasjon med den minimalistiske utformingen får den et maskulint og urbant uttrykk.

Kjøkkenviften har ni hastigheter, og du styrer den med et elektronisk Finger Touch-panel.

Gjemt bort i benken

Witt har også denne smarte kjøkkenviften som gjemmes bort i benken når den ikke er i bruk

– Den elegante og nyskapende DownDraft-viften monteres direkte i benkeplaten og heves ved å trykke på en knapp. Deretter fjerner den effektivt damp og os fra kjøkkenet. På grunn av designen har viften den store fordelen at den aldri er i veien for brukeren, uansett hvor høy han eller hun måtte være. Den henger aldri i veien, og du må ikke lenger bekymre deg for å måtte stå i en uheldig stilling over komfyren, skryter Witt.

Beam me up, Scotty
Denne ventilatoren kan virke massiv sammenlignet med de andre vi viser, men i de riktige omgivelser kan en slik kjøkkenvifte bli et flott blikkfang.

Den passer godt inn på et større kjøkken, kanskje med en åpen løsning, og gjerne over en kjøkkenøy. Denne modellen er levert av Gorenje, og er utført i rustfritt design, med tre hastighter og fire halogenlamper.

Som i en boble

 Futuristiske kjøkkenvifte i hvitt glassfiber

Ønsker du noe mer lekent, kanskje med et snev av det futuristiske, kan kjøkkenviften Bubble, som leveres av Ventex, være et godt alternativ. Den er laget i hvitt glassfiber, og har touchcontrol for fire hastigheter.

Går som ei kule

Et snev av det futuristiske har også modellen Madrid fra Thermex, men der Bubble er leken og lett, er Madrid mer alvorstynget og solid. Kjøkkenviften er formet som ei kule med en diameter på 50 cm. Den er laget i svart glassfiber med et belte av rustfritt stål rundt midten, og du kan styre ventilatoren ved hjelp av fjernbetjening.

Glamorøst skal det være
Er du mindre interessert i fremtidsfantasier og mer opptatt av det glitrende og det glamorøse? Glem alt du tror du vet om kjøkkenvifter som kjedelige, grå saker og kast et blikk på kjøkkenviften Star, som også leveres av Ventex.

Dette er kjøkkenviften som virkelig lever opp til navnet sitt, for aldri har vel en ventilator sett så lukseriøst ut som denne.

Sirkler av stål

Litt mindre prangende, og litt mer lekent, men like fullt glamorøs, er modellen Vintage/Sevilla fra Thermex. Kjøkkenhetten er satt sammen av tre ringer bestående av sirkler i rustfritt stål, som reflekterer lys og lager et spill i metallet.

Svart sol

En annen lekker kjøkkenvifte er denne modellen som kommer fra Ventex. Den har fått navnet Space, men minner mest om en svart sol. Også denne utfordrer ideen om hvordan en kjøkkenvifte «skal» se ut, men kombinasjonen rustfritt stål og herdet svart glass byr på en mer maskulin variant enn modellen over.

Er du mer interessert i å finne ut hvilke funksjoner du bør se etter før du velger kjøkkenvifte, kan du lese mer om det i artiklene Før du velger kjøkkenvifte og Tips til deg som skal ha kjøkkenvifte.