Kjøleskap kjøler dårlig

Sliter du med at kjøleskapet ditt ikke klarer å holde temperaturen nede, og at maten ikke blir kald nok?

Kjøleskap kjøler dårlig

Dette er det flere som gjør, og blant disse er det en viivilla leser som har fått diverse tips og triks som kan hjelpe med å holde kjøleskapet kaldt nok. Her er utdrag av svarene:

Termostat jukser

En leser anbefaler at når skapet sliter med å holde temperaturen, så er det termostaten som jukser. Dette kan være en løsning om kjøleskapet nesten stopper helt. Termostaten er festet i nedkant av selve kjøleelementet med to skruer. Om man løsner skruene og lokaliserer termostaten på et varmere sted, så vil det løse seg.

Visste du? Slik unngår man bråk fra kjøleskapet

Andre forslag til hvorfor kjøleskapet kjøler dårlig

En annen leser har en rekke anbefalinger som bør sjekkes og mener at hvis man hører kompressoren går, er det ikke termostaten som jukser. Det som forårsaker dårlig kjøling kan være:

  • Dårlig avriming.
  • Skitten kondensator (ribbeelementet på baksiden).
  • Utett dørpakning.
  • Kuldemedium lekket ut. (Det finner du ikke ut av selv).
  • Eller er det slik at du tror temperaturen er for høy, uten egentlig å ha målt?

Les her hvordan du enkelt avrimmer.

Kontakt leverandøren hvis kjøleskapet kjøler dårlig

En tredje leser svarte:

– Kjøleskap og frysere har en gangtid på mellom 70 og 80 % og mange brukere mener at kompressoren går hele tiden. Dersom et slikt produkt kjøler dårlig er det bortkastet å bytte termostaten, men dersom det stopper helt kan det være en løsning.De fleste nyere skap av kjente merker har ikke lenger termostat men styres av elektronikk som er tilkoplet sensore såkalte NTC motstander. Dårlig kjøleeffekt kan ha mange årsaker men de fleste må man ha faghjelp for å rette på.