Bygg ditt eget kjølerom

Bygg kjølerom i huset og du trenger aldri mer slite med oppbevaringsplassen når du har kalas.

<!– –>

Med et kjølerom i tilknytning til kjøkkenet trenger du ikke lenger frustrere deg over at helgehandelen tar opp mer plass enn kjøleskapet rommer. Og når julematen skal lagres, konfirmasjonskakene oppbevares eller drikken til sommerfesten skal kjøles ned, har du alltid rikelig med plass. For den som ønsker kjølerom i boligen finnes det tre hovedalternativer: elementrom, selvbygd, og spesialdesignet.

Elementrom
Elementrommet er prefabrikerte kjølerom. Dette er frittstående og monteringsferdige rom, og er du fingernem kan du sette opp et kjølerom i løpet av en kveld. Elementrommene kommer i ulike størrelser slik at du kan få et kjølerom som er tilpasset dine behov og bolig.

– Med et prefabrikert kjølerom, eller elementrom, er du 100 % sikret mot fuktskader og kondens når det monteres med luftspalte mellom eksisterende gulv og vegger. Rommene kan enkelt demonteres og flyttes, og du kan ta det med deg hvis du bytter bosted, sier kjøleromleverandøren NorCool.

Bygg selv
Du kan også velge å bygge kjølerommet selv. Det krever at en del retningslinjer følges nøye for å unngå blant annet fuktskader, men leverandørene er som regel behjelpelige med en grundig veiledning. Fordelen med et selvbygd kjølerom er selvsagt at du får tilpasset kjølerommet nøyaktig til den ledige plassen. Har du plass til kjølerommet på kjøkkenet, kan du med spesialtilpassede mål også kombinere kjøleskap og kjølerom i ett på en praktisk måte med to dører. Både NorCool og Thermocold tilbyr elementrom med standardmål og kjøleromsløsninger etter tilpasset mål.

Spesialdesignet
Spesialdesignede kjølerom er utformet av fagfolk. En skikkelig vinkjeller er et eksempel på et spesialdesignet kjølerom. Det er skreddersydd ikke bare for boligen og dine ønsker, men også for at produktet – vinen – skal ha optimale lagringsforhold.

– Vin er et levende næringsmiddel, og må oppbevares riktig. Hvis du lagrer vinen i en vanlig bod uten riktig temperatur eller luftfuktighet, vil vinen bli ødelagt innen et års tid, sier Ken Canaiolo Engebretsen, som driver Vinoteca.no, et firma som bygger og tilretteleggere vinkjellere.