Helstekt reinsdyrstek

Vil du lage noe sunt og smakfult til middag? Da bør du prøve helstekt reindyrstek

Høst og vinter betyr gode retter vi skal kose oss med i høst og vintermørket. Tenn opp i peisen og la rettene kose seg i ovnen eller i gryta til de er klare. Det betyr også at sesongen for rein har staretet.

Reindyr er noe av det sunneste, mest eksklusive og smakfulle kjøttet vi har i Norge. Så hvis du vil prøve noe skikkelig godt i høst mørket bør du prøve denne oppskriften – Den vil garantert imponere!   

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 reinsdyrstek
  • 3 gulrøtter
  • 1 løk
  • 6 små poteter
  • 1 sellerirot
  • Fersk rosmarin
  • Olje til steking
  • Salt og pepper

Tyttebær-rømme

  • 1 beger seterrømme
  • 4 ss rørte tyttebær (etter smak)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 125 °C. Del grønnsakene, bortsett fra potetene, i passelige biter. Legg grønnsaker og hele, små poteter i en ildfast form. Hell over litt olje, salt og pepper, litt rosmarin og bland godt.

Gni steken godt inn med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør og brun reinsdyr­steken. Legg steken i den ildfaste formen med grønnsakene. Bruk steke­termometer, og stek i ovnen i ca. 2 timer til steketermometeret viser 62–65 °C. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før du skjærer det opp.

Bland seterrømme og rørte ­tyttebær, og sett i kjøleskapet frem til servering.

Oppskrift av: Ann Kristin Smuk