Høst og vinter betyr gode retter vi skal kose oss med i høst og vintermørket. Tenn opp i peisen og la rettene kose seg i ovnen eller i gryta til de er klare. Det betyr også at sesongen for rein har staretet.
Reindyr er noe av det sunneste, mest eksklusive og smakfulle kjøttet vi har i Norge. Så hvis du vil prøve noe skikkelig godt i høst mørket bør du prøve denne oppskriften – Den vil garantert imponere!
Ingredienser
4 porsjoner
- 1 reinsdyrstek
- 3 gulrøtter
- 1 løk
- 6 små poteter
- 1 sellerirot
- Fersk rosmarin
- Olje til steking
- Salt og pepper
Tyttebær-rømme
- 1 beger seterrømme
- 4 ss rørte tyttebær (etter smak)
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 125 °C. Del grønnsakene, bortsett fra potetene, i passelige biter. Legg grønnsaker og hele, små poteter i en ildfast form. Hell over litt olje, salt og pepper, litt rosmarin og bland godt.
Gni steken godt inn med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør og brun reinsdyrsteken. Legg steken i den ildfaste formen med grønnsakene. Bruk steketermometer, og stek i ovnen i ca. 2 timer til steketermometeret viser 62–65 °C. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før du skjærer det opp.
Bland seterrømme og rørte tyttebær, og sett i kjøleskapet frem til servering.
Oppskrift av: Ann Kristin Smuk