Sats på kjøkkenfornying

Interiørkonsulent Ellen Skifjeld har bidratt med gode innspill for å skape en  ”industrial look” på kjøkkenet etter at eierne hadde bestilt kjøkkenskapene.

– Innredningen er helt OK, forsikrer Ellen, den har fronter i en stilfull gråfarge og dekor med rette, rene linjer. Håndtakene i buet stål skiller seg fordelaktig ut i forhold til de knottene som var på det gamle kjøkkenet.

Sammen med lamper og avtrekkshette i stål, har rommet nå fått et snev av ungdommelig, «industrial look».

Et valg som ligger innenfor begrepet «ungt og fresht» – som er den stilen eierne ønsket seg.

Plasseringen av skapene er den samme selv om innredningen ble byttet ut. Foto: ifi.no

Helhet

– Helhet er viktigs faktor når jeg bygger opp et interiør, understreker Ellen og fortsetter:
– Sammen med riving av veggen mot entréen, er det nettopp den helhetlige tenkningen som gjør at kjøkkenet nå virker dobbelt så stort som tidligere. Veggene i entré og kjøkken har fått samme farge, takene er identiske og gulvet flyter ubrutt gjennom de to rommene. Når skapplassen i tillegg er blitt utvidet ved at en av entréens tidligere nisjer er blitt fylt med skap som har dører som hører sammen med de øvrige kjøkkenfrontene, er helheten fullbyrdet.

Fondvegg

For å lage en ekstra, visuell spenning i det nye kjøkkenet, lanserte Ellen tanken om å etablere en fondvegg. Eneste fornuftige muligheten var da vindusveggen for enden av rommet, ved siden av spisebordet.

Dette ble godt mottatt av huseier som snart så at tapet i brede, vertikale striper, hadde farger som matchet vegger og interiør for øvrig. Plutselig hadde rommet fått en ny dimensjon, og med supplerende liftgardiner ble det hele perfekt. For å øke trivselsfaktoren ytterligere, ble en nytrukket, klassisk lenestol med nylakkerte armlener, prikken over i-en i spisekroken.

I utgangspunktet hadde gulvet en parkett som hverken kunne oppfattes som ung eller fresh. Ved å fortsette entréens keramiske, gråmelerte fliser inn i kjøkkenet, fikk rommet et totalt endret preg og en helt annen romfølelse.

– Vi kunne gjerne ha valgt en annen type gulv, forsikrer Ellen, men for å skape en helhet av ulike materialer og farger, ville jeg videreføre noe av entrégulvet inn i kjøkkenet. En måte å gjøre dette på, er å la de keramiske flisene opptre som en omramming av et annet gulv, for eksempel i parkett, laminat, vinyl, linoleum eller gummi.

En omtrukket, klassisk lenestol med nylakkerte armlener, er prikken over i-en i spisekroken. Foto: Ifi.no

Over kjøkkenbenken

Veggstykket mellom kjøkkenbenken og overskapene har stor betydning for vår visuelle oppfatning av et kjøkken. I tillegg er dette en flate som må ha en overflate som er praktisk å leve med i hverdagen.

I dette tilfellet ønsket huseierne å satse på keramiske fliser, men slett ikke de kulørte variantene, ispedd dekorfliser med frukt og grønt-motiver. Nei, her gikk interiørkonsulenten for en løsning med retropregede, rektangulære fliser, som understrker den ”unge og freshe” stilen.

Kilde: Ifi.no