Nytt kjøkken for 15 000 kroner

Noen skap er nye og noen har bare fått nye dører. De eldste skapene er beholdt. Vegger og gammel innredning er frisket opp med mintgrønn maling. Ny lyskilde i taket, nye benkeplater og liftgardiner gjør forandringen komplett. Alt dette fikk oppusseren for kun femten tusenlapper.

Et flunkende nytt kjøkken trenger ikke å koste all verden. Når lommeboken ikke strutter av kroner, kan du gjøre som denne eieren ta vare på det som er bra og supplere med rimelig tilbehør.

Kjøkkenet  i boligen så dagens lys på 1930-tallet og var utrustet med solide skap som ble snekret opp på stedet den gang huset var nytt. Det var ingen vits i å kvitte seg med de gamle klenodiene som både var i god stand og som kler funkis-kjøkkenet utmerket.

Nye skapstammer ble tilført kjøkkenet på 1970-tallet med frontdører i furu. Furudørene er nå tatt av skapene og erstattet med blanke skapdører i hvitt, fra Ikea. Dermed fikk funkisrommet et mer tidsriktig preg, og huseier sparte noen kroner på å beholde gamle skapstammer.

bildetekstÅpen og stor romfølelse er oppnådd ved å innrede det gamle soverommet til et kjøkkenrom, der vertinnen i huset har fått plass til sin store samling av kjøkkenutstyr.

Opprinnelig var planen å rive ned en vegg mellom kjøkken og soverom for å skape et større rom. Isteden ble det valgt å beholde romløsningen og innrede kjøkkenet i samme stil på det gamle soverommet.

Døren inn til rommet er fjernet, og dermed øker følelsen av lys og luft. Gammel eikeparkett er slipt og lakkert på nytt og fremstår nå med fornyet  glød. Veggene som tidligere var mørkegule er blitt vesentlig lysere med flere strøk maling i en syrlig grønnfarge noe som gir karakter til rommet.

Foran vinduene var det tidligere litt tunge, blomstrete gardiner som nå er byttet ut med en lys og lett liftgardin i rutet bomullsstoff. Tekstilen er kantet med en grønn kontrastfarge i samme materiale.

bildetekstNytt og gammelt i skjønn forening skaper god kjøkkenstemning. Til venstre i bildet ser vi gamle skap malt i en frisk grønnfarge, og hvite Ikea-dører er festet på gamle skapstammer, nær komfyren.

Solide benkeplater fra Ikea har husfruen satt inn med olivenolje. Dette gjør at benkeplatene får vakker farge og blir myke og behagelige å jobbe på.

Krydder i interiøret er skapt med sjarmerende norgesglass, som står fremme på kjøkken-benken fylt med korn, ris, sukker og andre tørrvarer som er kjekt å ha for hånden når man, som denne kjøkkenvertinnen, er glad i å lage mat.

Friske urter, grønnsaker og  frukt er stort sett alltid en del av kjøkkenhverdagen til eierinnen som stortrives med å lage mat på sitt praktiske og nyoppussede kokerom.

Dette er gjort på kjøkkenet:

• Alle veggflater og gamle skap er malt med Jotun maling.

• Døren inn til soverommet er fjernet, og rommet er nå integrert i

   kjøkkenet med ny kjøkkeninnredning.

• Kjøkkengulvet er slipt og lakkert.

• Gamle skapstammer har fått nye kjøkkendører fra Ikea.

• Gamle benkeplater er skiftet ut med nye fra Ikea.

• Vinduene er utstyrt med nye gardiner fra Ikea.

• Kjøkkenet har fått ny og bedre belysning med halogenlys i

   taket fra Ikea.

Pris for fornyelsen:

•Maling til vegger og skapdører                     kr    1200,-

• Sliping av gulv                                         kr    1200,-

• Benkeplater fra Ikea                                 kr    1600,-

• Kjøkkenskap, dører og håndtak fra Ikea        kr    8500,-

• Nye kjøkkengardiner                                  kr     500,-

• Lysskinner i taket                                     kr    2000,-

• Totalt                                                    kr   15000,-