Kjøkken – luftig & lavendelblått

Forandringen er formidabel på dette kjøkkenet som tidligere var trangt og umoderne. Da veggen inn til spisestuen ble revet ned, ble rommet dobbelt så stort. Dermed kunne drømmen om et lyst og luftig landkjøkken endelig realiseres.

 
bildetekst

50-talls kjøkkenet har sett sine beste dager og var moden for utskifting.

  

  

bildetekst

Solid benkeplate i massiv bøk fra Tone Hammel A/S gir utmerket boltreplass for matlaging. Dagslys fra to store vinduer sprer rikelig med lys inn i det stemningsfylte rommet. Keramiske fliser kommer fra Flisekompaniet.

Mannen i begynnelsen av femtiårene som eier en stor villa i Oslo-området, var ikke skvetten da han gikk i gang med den store forandringsprosessen. Mange ristet på hodet da han gikk løs på oppussingen av et hus som var erklært rivningsklart. Utstyrt med en god porsjon kreativitet visste han imidlertid at huset kunne settes i stand med mye egeninnsats og god hjelp fra fagfolk. Arbeidet har tatt tid, og det lønner seg aldri å velge lettvinte løsninger når man skal pusse opp gamle hus. Jo grundigere man går til verks, desto bedre blir resultatet mener huseieren, som også fikk utmerket hjelp av snekker Ernst Rasmussen fra Oslo.

Da murveggen var revet ned, ble alt inventar kastet ut og rommet ble bygget opp på nytt. Gipsplater ble slått opp på veggene, og ny parkett ble lagt på gulvet. Taket ble også bygget om og tilført sjarmerende detaljer som rosett og stukkatur. Målet for eieren var å skape et sjarmerende landkjøkken. Han var bevisst på hva han ville ha og fikk god hjelp av Tone Hammel. Gamle hus kler nostalgisk stil, mener huseieren. Kjøkkenet passet perfekt inn i hans drøm. I tillegg fikk han utmerket veiledning til valg av løsninger på skap-plassering, valg av farge på kjøkkendører, håndtak og benkeplater.

Nå synes den fornøyde eieren det er en fryd å invitere gjester til sitt nye landlige kokerom, både for å ta del i middagsforberedelser og for å benke seg rundt det gamle langbordet der matlivets gleder nytes. Kjøkkenet er utvilsomt blitt husets mest populære  arena.

Dette er gjort på kjøkkenet

• Vegg mellom kjøkken og spisestue er revet for å skape et stort og luftig kjøkken.

• Alle eksisterende innredning er revet ut.

• Det er lagt nytt tak og nytt gulv i rommet.

• Veggene er påført gipsplater, sparklet og malt.

• Ny kjøkkeninnredning og benkeplate kommer fra Tone Hammel.

5 gode kjøkkenråd

1: Bruk god tid på oppussing av gamle rom

2: Hent inn gode råd fra en dyktig snekker og få han eventuelt til å hjelpe deg

3: Unngå lettvinte løsninger

4: Lytt til kompetanse fra kjøkkenleverandøren til valg og plassering av skap og skuffer

5: Velg farger og materialer du kan leve med lenge