Hjelper deg med råd om kjøkkenet

Vi i villas interiørdesigner hjelper deg med spørsmål du måtte ha om kjøkkenet.

Trenger du bedre plass på kjøkkenet? Vil du fornye kjøkkenet uten å bruke en formue? Er du på jakt etter en helt bestemt ting, men vet ikke hvor du skal begynne å lete? Vi i villas interiørdesigner kan hjelpe deg.

I ekspertpanelet til Vi i villa finner du interiørdesigner Trude Wold Hansen. Hun svarer leserne om alt som har med interiør å gjøre, deriblant spørsmål om kjøkken.

Mer plass på lite kjøkken

– Jeg er en voksen kvinne som bor i et koselig rekkehus, men kjøkkenet er bitte lite. Har du noen gode råd for å få mer skapplass, spør en leser.

Og det har interiørdesigneren. Hun foreslår at man utnytter plassen som gjerne finnes over overskapene. Denne dødplassen på kjøkkenet er sjelden tatt i bruk, men den kan fint brukes til å romme gjenstander du bare bruker en sjelden gang, som julekakeformer eller saftpresse. På den måten frir du opp plass i de lavere skapene, som du kan bruke til de tingene du bruker daglig.

– Enten kan du sette inn en kjøkkenmodul til, slik at skapene går helt opp til taket, eller du kan sette inn kurver og fylle de med ting du ikke bruker så ofte, foreslår Wold Hansen.

Tapet bak glass

Mange ønsker å oppdatere stilen på kjøkkenet uten å måtte skifte ut hele innredningen. Det finnes mange måter å gjøre det på, fra å skifte ut kjøkkenfrontene til å legge vekt på nye og spennende detaljer. En måte kan være å sprite opp de utsatte sprutsonene på kjøkkenet.

– Jeg har funnet en tapet som jeg vil bruke mellom overskap og benkeplate på kjøkkenet. Jeg vil også ha dette over koketoppen og vasken for å ta vare på helheten, og ønsker derfor gjennomsiktige veggplater til å beskytte tapeten. Finnes det noe slikt? spør en leser.

Wold Hansen foreslår å kontakte en lokal glassmester og få tilbud på et tynt lag med vanlig glass til å ha i den hardt utsatte sonen.

– En slik løsning kan gi en glinsende effekt og være veldig tøft. Pass på at du får et tilbud på montering også, da dette bør være ordentlig gjort, anbefaler interiørdesigneren.

På jakt etter nye detaljer

En annen leser vil fornye kjøkkenet med  nye håndtak, men synes det er vanskelig å finne det han ønsker.

– Kjøkkenet er Straikjøkken fra 80-tallet med håndtak i eik som er blitt ganske stygge. Jeg vil derfor bytte dem ut med håndtak i messing eller børstet messing. Kan dere gi meg noen gode råd hvor jeg kan finne nye handtak?

– Bor du i Oslo, vil jeg varmt anbefale å ta deg en tur til R.Bergersen AS. Butikken ligger i Sars gate midt i byen og har stort utvalg innenfor håndtak og knotter. Her finner du definitivt det du leter etter. Du kan også gå inn på deres nettside www.r-bergersen.no, sier Wold Hansen.