Avokado er fast tilbehør ved mange middagsbord, særlig blant tusener av nordmenn som koser seg med taco.
Hvis du er er glad i avokado, vet du også at den raskt blir brun om den blir liggende. Årsaken til dette er at når avkadoen kommer i kontakt med luft, starter en oksideringsprosess.
At avokadoen brunes er ufarlig, men det gjør den mindre fristende.
Slik unngår du at avokadoen blir brun:
I videoen testes seks metoder for å holde avokadoen frisk – se hva som fungerer best:
Sunt
Avokado er en frukt som opprinnelig stammer fra Mellom-Amerika, men dyrkes nå i de fleste tropiske og subtropiske strøk.
Den har i motsetning til andre frukt og grønnsaker et relativt lavt vanninnhold og et høyt fettinnhold. Fettet består i stor grad av enumettede fettsyrer, og er også rik på proteiner. I tillegg innholder den E-, B- og C- vitaminer. (Kilde: Frukt.no)
Lagring
Avokado må lagres forskjellig avhengig av modningsgrad. Det er også forskjell på holdbarhet og lagringstemperatur mellom de forskjellige sortene.
I følge frukt.no skal avokado fra Israel og Sør-Afrika lagres på ca. 7 grader, mens avokado fra tropiske strøk oppbevares best ved 13-15 grader.