Unngå at avokadoen blir brun

Spiser du mye avokado vet du at den bør spises med det samme - ellers brunes den fort. 

Avokado er fast tilbehør ved mange middagsbord, særlig blant tusener av nordmenn som koser seg med taco.

Hvis du er er glad i avokado, vet du også at den raskt blir brun om den blir liggende. Årsaken til dette er at når avkadoen kommer i kontakt med luft, starter en oksideringsprosess. 

At avokadoen brunes er ufarlig, men det gjør den mindre fristende.  

Slik unngår du at avokadoen blir brun:

I videoen testes seks metoder for å holde avokadoen frisk – se hva som fungerer best:

Sunt

Avokado er en frukt som opprinnelig stammer fra Mellom-Amerika, men dyrkes nå i de fleste tropiske og subtropiske strøk. 

Den har i motsetning til andre frukt og grønnsaker et relativt lavt vanninnhold og et høyt fettinnhold. Fettet består i stor grad av enumettede fettsyrer, og er også rik på proteiner. I tillegg innholder den E-, B- og C- vitaminer. (Kilde: Frukt.no)     

Lagring

Avokado må lagres forskjellig avhengig av modningsgrad. Det er også forskjell på holdbarhet og lagringstemperatur mellom de forskjellige sortene.

I følge frukt.no skal avokado fra Israel og Sør-Afrika lagres på ca. 7 grader, mens avokado fra tropiske strøk oppbevares best ved 13-15 grader.